Кога трябва да вземете 8K телевизор?

Съдържание:

Кога трябва да вземете 8K телевизор?
Кога трябва да вземете 8K телевизор?
Anonim

8K резолюцията е четири пъти по-отчетлива от 4K резолюцията. Това ви позволява да виждате детайли като песъчинки много по-добре. Проблемът е, че стъпката от Full HD към 4K е по-голяма стъпка от стъпката от 4K към 8K. Следователно хората, които вече са свикнали с 4K, вероятно няма да се сетят бързо за това, което трябва да имам.

Разликата в това, което виждате по-добре в 8K, е много малка и обикновено се забелязва само когато седите близо до телевизора. Повечето хора не седят толкова близо до телевизора, така че всъщност няма да забележите разлика в сравнение с 4K телевизор.

8K телевизори много скъпи

Ако искате да си купите 8K телевизор, той ще ви струва повече от 1000 евро. Средният потребител не е склонен да плати това за телевизор, особено ако можете да получите достъпен 4K телевизор, който се различава малко от 8K версията.

Цената на 8K телевизорите със сигурност може да падне, но това ще отнеме известно време. 4K телевизорите също бяха много скъпи в началото, но в крайна сметка навлязоха в тенденция, при която цената все повече пада. В момента това се случва и с 8K телевизори, но все още не е достатъчно ниско, за да има наистина достъпна 8K опция.

Image
Image

Малка оферта

Офертата за 8K все още не е налице, така че няма какво да очакваме с нетърпение. Услугите за стрийминг също в момента не предлагат филми и сериали в 8K. Не изглежда, че офертата ще се увеличи бързо, защото в момента офертата в 4K също не е много добра. Вече можете да предавате поточно в 4K например, но няма много какво да видите там, освен няколко телевизионни канала, които предлагат програми в 4K.

Вярно е, че 8K телевизорите не само показват добре 8K изображения. 8K телевизорите също могат сами да подобряват съдържанието. Благодарение на AI и машинното обучение изображението, което не е предназначено за 8K, може да бъде оцветено по някакъв начин. Така филмите и сериалите изглеждат по-добре, дори ако не са заснети с камери, които могат да записват в 8K. Така че винаги ще забележите разлика в качеството на изображението.

Заслужава ли си да вземете 8K телевизор?

Въпросът е само за какво искате да използвате телевизора. Ако просто търсите телевизор, но искате по-добро качество, 4K телевизор е достатъчен за момента. Ако харесвате най-новото от най-новите и имате малко пари за добър телевизор, определено можете да изберете 8K телевизор.

8K телевизорът така или иначе е готов за бъдещето, защото след няколко години е много по-вероятно да се появи повече 8K съдържание. Причината това все още да не е така е, че предлагането на 4K се разраства много бавно. Веднага щом повече големи компании започнат да предлагат филми и сериали с 8K качество, вероятно ще има ефект на доминото и повече 8K съдържание ще бъде пуснато по-бързо.

Тази статия е актуализирана на 16 май 2022 г.

Популярна тема