Практически: Тъй като Dusk Falls може да бъде изненадата на 2022 г

Съдържание:

Практически: Тъй като Dusk Falls може да бъде изненадата на 2022 г
Практически: Тъй като Dusk Falls може да бъде изненадата на 2022 г
Anonim

Отидохме в Лондон, за да посетим разработчика Interior/Night, за да надникнем зад кулисите и да подложим разработчиците на изпитание. Interior/Night е студиото на Caroline Marchal, която може би познавате от влиятелната й работа за Heavy Rain и Beyond: Two Souls. Тя е главен изпълнителен директор и творчески директор на Interior/Night и също така написа As Duks Falls.

Разговаряхме с Charu Desodt, директор на продукцията As Dusk Falls, който е изградил дълга кариера за това в PlayStation и дори спечели BAFTA, за това, че развитието на новото заглавие се случва напълно различно. Тъй като Dusk Falls се развива в Аризона, но защо е така?

Image
Image

Аризона

Desodt: „Аризона изглежда много историческа и автентична, като същевременно се слива много добре с актьорския състав, който събрахме. За тази конкретна история, която искаме да разкажем, Аризона се чувства като идеалното място.“

Фактът, че е избрана Аризона, изглежда малко странен на пръв поглед, но когато играете играта, бързо става ясно защо местоположението е толкова подходящо. В As Duks Falls вие следвате две семейства, които се срещат по нещастен начин. От една страна, имате семейния мъж Винс, който минава оттам със съпругата, дъщеря си и баща си, докато Джей Холт и братята му са на път да ограбят къща.

Братята Холт блъскат колата на Винс, оставяйки семейството блокирано и отивайки към мотел. Същият хотел бързо се превръща в централен герой в ранните часове на играта, когато братята Холт нахлуват и вземат всички в мотела за заложници. Няма да разкриваме повече, но със сигурност е основата за една вълнуваща история.

Човечество

Историята обещава много екшън и напрежение през първия час, но е ясно, че връзката, която имате като семейство, също е централна. Това кара играта бързо да напомня за Breaking Bad, един от най-награждаваните сериали на 21 век. Това е един от източниците на вдъхновение за играта, казва Дезод.

„Ние сме големи фенове на телевизията и филмите и се вдъхновяваме от престижната телевизия и филми, включително Breaking Bad“, казва Desodt. „Но можете да се сетите и за Ozark, Dog Day Afternoon. Става дума за вида гигантски ситуации, в които човешкото взаимодействие е централно, точно като по-малките проблеми, с които обикновените хора се сблъскват ежедневно. Наистина е интересно да се види как някой реагира на това и как някой се справя с тези ситуации.”

Емоция

За Interior/Night затова беше важно да оставим емоцията да излезе. По време на обиколката ни в студиото, Крис Чо, ръководител на кинематографиката, говори за това как всеки герой е нарисуван на ръка във всеки кадър, за да внесе възможно най-много реализъм. Напомня на комикс, който наистина оживява.

Героите не са напълно анимирани, но според Desodt това не трябва да е проблем. Дезод: „Създадохме художествения стил от самото начало с пълен фокус върху улавянето на човечеството на героите. По този начин наистина бихме могли да уловим всеки детайл от емоциите.”

„Не искахме да загубим нищо от емоцията, затова избрахме много специфичен стил, който можехме да използваме в наша полза“, казва Дезод. „Чрез снимки, комбинирани с последваща обработка и ръчно изработени артистични техники, ние сме осъзнали това. По този начин не трябваше да разчитаме на 3D модели, за да изразим емоции. Можете бързо да загубите нюансите на емоциите, които ние като хора можем да възприемем. Това е много трудно за имитиране.“

Избор

Емоциите също могат да бъдат силни сред играчите. Като Dusk Falls можете да играете сами, но също и с групи от до осем души, където телефонът служи като контролер. Всеки играч може да избере как да подходи към дадена ситуация, след което мнозинството решава накъде да тръгне историята. Interior/Night току-що добави специална механика, която ви дава възможност да хванете юздите три пъти на глава, за да прокарате своя избор.

Играта с няколко души следователно добавя допълнителен слой, според Desodt. „Както големите, така и малките избори могат да окажат влияние както върху героите, така и върху хората, които седят до вас. В играта например има фигура, от която можете да откраднете портфейл. Винаги правя това в играта. Когато играя с Каролайн, тя винаги ме гледа смешно, защото смята, че това е толкова неморално. Хората могат да ви изненадат с такива избори.“

Важен избор за студиото беше да направи играта възможно най-достъпна. „За не-геймърите тази игра е много лесна за достъп и лесна за игра. Имаме лесна механика в това отношение.“Това е характерно за студиото, което иска да достави престижно изживяване с As Dusk Falls.

Дали студиото ще успее, ще видим скоро. Играта ще бъде пусната на 19 юли за Xbox Series X/S и PC. Играта е достъпна чрез Xbox Game Pass.

Популярна тема