Всичко, което трябва да знаете за преработената PlayStation Plus

Съдържание:

Всичко, което трябва да знаете за преработената PlayStation Plus
Всичко, което трябва да знаете за преработената PlayStation Plus
Anonim

След месеци на слухове и спекулации, моментът най-накрая дойде: обновената PlayStation Plus беше представена от Sony. Новата PlayStation Plus ще има три различни форми, наречени нива, всяка със собствено съдържание и предимства. Подобна промяна повдига въпроси и в тази статия ние отговаряме на тях вместо вас.

Какво е PlayStation Plus и какво е PlayStation Now?

Както PlayStation Plus, така и PlayStation Now са абонаментни услуги на Sony за PlayStation. PlayStation Plus е най-известният от двата. PlayStation Plus е необходим, ако искате да играете онлайн, но предлага повече: получавате и достъп до облачно хранилище за вашите запазени игри, Споделяне на игра, което ви позволява да предадете контрола върху вашата игра за един играч на някой друг, дори ако той не Не притежавате играта, изключителна отстъпка и - не на последно място - поне две безплатни PS4 игри всеки месец, които можете да играете, докато вашият абонамент за PlayStation Plus е в сила.

PlayStation Now започна като стрийминг услуга, която позволява на абонатите да стриймват стотици игри към PlayStation конзоли и по-късно към компютър. Вече също е възможно да изтеглите повече от 400 PlayStation 4 игри на вашата конзола и да играете локално. PlayStation Now предлага скорошни блокбъстъри, различни ексклузивни продукти на PlayStation, включително Horizon: Zero Dawn, Bloodborne и The Last of Us. Игрите в селекцията PlayStation Now могат да се играят онлайн без абонамент за PlayStation Plus.

Image
Image

Какво представлява новата PlayStation Plus?

В новата PlayStation Plus, абонаментите на текущите PlayStation Plus и PlayStation Now ще бъдат обединени. Абонатите могат да избират от три варианта, наречени Tiers от Sony. PlayStation Plus е разделен на PlayStation Plus Essential, PlayStation Plus Extra и PlayStation Plus Premium. Всяко ниво има своя собствена цена и възможности.

Какво е PlayStation Plus Essential?

PlayStation Plus Essential ще бъде основният абонамент за новата PlayStation Plus. Абонатите на PlayStation Plus Essential получават (минимум) две безплатни игри на месец, ексклузивни отстъпки, съхранение в облак за вашите запазени игри, онлайн игри и Share Play. Ако това ви звучи познато, тогава е така, това е точно същото като това, което сегашният PS Plus вече предлага. Цената за PlayStation Plus Essential също няма да се промени. За един месец PS Plus плащате €8,99, на тримесечие това е €24.99 и годишен абонамент за PS Plus Essential ще струва €59,99. Така че нищо няма да се промени за настоящите абонати на PS Plus!

Image
Image

Какво е PlayStation Plus Extra?

PlayStation Plus Extra е второто ниво за новата PlayStation Plus. В допълнение към всичко, което вече предлага PlayStation Plus Essential, абонатите на PS Plus Extra ще имат до 400 PlayStation 4 и PlayStation 5 заглавия за изтегляне и игра. Въпреки че Sony все още не е обявила кои игри ще бъдат в селекцията PS Plus Extra, вече можем да кажем няколко неща за това.

Текущият PS Now вече има около 400 PS4 игри. Тези игри ще определят по-голямата част от списъка на PS Plus Extra. Със сигурност ще бъдат добавени нови игри, Sony вече обяви, че игри като Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 и Returnal са планирани за услугата, както и няколко заглавия от големи издателства. Самата Sony казва, че разговаря с всички големи играчи за добавяне на техните игри към услугата. Sony ще разкрие повече за гамата PS Plus Extra през следващите месеци.

Абонатите на PlayStation Plus Extra ще плащат €13,99 на месец. Тримесечният абонамент ще струва €39,99, а годишният е най-евтиният: €99,99 на година.

Image
Image

Какво е PlayStation Plus Premium?

PlayStation Plus Premium е третото и най-всеобхватно ниво на новата PlayStation Plus. Абонатите на този формуляр за абонамент получават всичко, което е в PlayStation Plus Extra, плюс повече от 300 PS3 игри, които могат да се предават поточно. В допълнение, абонатите на PS Plus Premium могат да играят селекция от игри за PlayStation, PS2 и PSP, както чрез стрийминг, така и чрез изтегляне. В допълнение, всички игри за PS4 от селекцията PS Plus Extra могат да се предават към PS4, PS5 или PC. И накрая, абонатите на PS Plus Premium получават достъп до времеви изпитания на нови игри.

Следователно PS Plus Premium е най-обширната форма за абонамент и се състои почти изцяло от всички съществуващи опции на PS Plus и PS Now заедно. PS Plus Premium ще струва €16,99 на месец, €49,99 за три месеца и годишна цена от €119,99.

Image
Image

Ще се появи ли PlayStation Exclusives в PS Plus от сега нататък?

Можем да бъдем кратки за това: Не, това няма да се случи. Докато Microsoft пренася всички заглавия от собствените си Microsoft Studios направо в XBox Game Pass за известно време, Sony не вижда смисъл в това. Шефът на Sony Джим Райън беше кристално ясен по този въпрос наскоро. Според него би навредило на качеството на игрите, ако бъдат пуснати на PS Plus в първия ден.

Това не означава, че игрите на Sony никога няма да се появят в PS Plus, въпреки че много големи Sony Studios вече са се появили в услугата (независимо дали чрез PS Now). Това означава, че собствените игри на Sony Studios ще останат изключително за продажба за момента и може да се появят на PS plus само по-късно.

Какви игри идват в PS Plus?

С повече от 400 игри за PS4 и PS5 и повече от 300 игри за PS3 винаги има какво да изберете, което отговаря на вашия вкус. Ако погледнем игрите, които сега са налични в PlayStation Now, всъщност виждаме всички жанрове, представени там. Семейни игри като LEGO и Cars, шутъри от първо лице като Warhammer Vermintide 2, Borderlands the Handsome Collection и Battlefield Hardline, състезателни игри като Dirt Rally, Need for Speed, спортове като AO Tennis, Golf, Rugby, BMX състезания и Steep и Soccer.

Освен това няколко основни заглавия като Bioshock, FF VII Remake, God of War, Bloodborne и Metro 2033 присъстват в услугата. С подновяването на услугата PS Plus се очаква да се промени и гамата от игри. Sony вече спомена Death Stranding, God of War, Marvel's Spider-Man, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 и Returnal, но няма да спре дотук. Без съмнение ще се знае повече за това в близко бъдеще.

Image
Image

Какво ще се случи с PlayStation Plus Collection?

Колекцията PlayStation Plus е колекция от 20 игри за PS4, които могат да се играят от абонати на PS Plus, които притежават PS5. Очакванията са тази колекция да остане достъпна, но нещо ще се промени. Вече знаем, че Collection ще загуби една от най-добрите си игри. Persona 5 ще напусне колекцията на 11 май 2022 г. Колекцията вече е на повече от година и следователно също се нуждае от обновяване. Несъмнено ще научим за новите игри в колекцията в близко бъдеще.

Кога идва новата PlayStation Plus?

Sony обяви новия PS plus за юни 2022 г. Само че тогава няма да сме ние първи. Новият PS Plus ще бъде пуснат първо в Азия, последван от Съединените щати и след това в Европа. Sony иска целият преход да приключи до средата на годината, така че скоро ще дойде нашият ред.

Какво ще се случи с текущия ми абонамент за PS plus или PS Now?

За абонатите на PS Plus нищо наистина не се променя. След като новият PS Plus стане активен в Холандия, абонаментът ще бъде преименуван на PlayStation Plus Essential, със същите правила и условия, същата дата на подновяване и същата цена.

Нещо ще се промени за абонатите на PS Now. PS Now ще престане да съществува и ще бъде обединен в PS Plus Extra и PS Plus Premium. Sony съобщи, че текущите абонати на PS Now ще бъдат автоматично прехвърлени към PS Plus Premium със същата крайна дата и без увеличение на цената.

Това означава, че ако текущият ви абонамент за PS Now продължи до края на тази година, след като новият PS Plus стане активен, ще бъдете абонат на PS Plus Premium до края на годината. Следователно може да бъде изгодно да подновите абонамента си за PS Now сега!

Image
Image

Ако се абонирам за PS Now сега, ще получа ли PS Plus Premium?

Да. Sony съобщи това в публикацията в блога на анонса на новия PS Plus. Всеки, който има абонамент за PS Now, когато новият PS Plus стане активен, ще получи абонамент за PS Plus Premium на стойност €119,99 на година за срока на абонамента за PS Now без допълнителни разходи. Така че вече можете да сключите или удължите абонамент за PS Now за няколко години и да използвате PS Plus Premium евтино през следващите години.

Популярна тема