Sony се страхува от продажбите на PS5 чрез сделка с Activision Blizzard

Съдържание:

Sony се страхува от продажбите на PS5 чрез сделка с Activision Blizzard
Sony се страхува от продажбите на PS5 чрез сделка с Activision Blizzard
Anonim

Придобиването на Activision Blizzard от Microsoft е най-голямата сделка за придобиване, която игралната индустрия някога е виждала на стойност 69 милиарда долара. Не е изненадващо, че Activison Blizzard притежава Call of Duty, огромен титан на франчайз. Ето защо Sony изразява загриженост какво може да се случи, след като придобиването приключи, според отговорите на компанията в проучване на бразилския пазарен орган.

Sony нарича Call of Duty „AAA игра без съперник“. Нито един AAA издател или разработчик няма способността да направи франчайз толкова голям, колкото Call of Duty, според Sony. Това отчасти се дължи на факта, че има повече хора и студия, работещи по Call of Duty, отколкото други компании имат на разположение за всичките си франчайзи взети заедно.

Освен това, Call of Duty има толкова голяма и лоялна база от фенове, че нова игра не може да се появи като съперник, дори и да има същия бюджет зад себе си. Това би било видно и от факта, че по-слабите заглавия от поредицата се продават изключително добре. Франчайзът има достатъчно популярност, за да повлияе на това коя конзола купуват хората.

Image
Image

Ще загуби ли PS5 Call of Duty?

Sony няма да го назове директно, но коментарът за избор на конзола изглежда предполага, че потенциалната ексклузивност на Xbox на Call of Duty може да бъде голяма работа за Sony. Според Фил Спенсър Microsoft няма намерение да прави поредицата ексклузивна. Но плановете се променят, така че това, което ще се случи в бъдеще, може би при наследник на Спенсър, може да бъде причина за безпокойство сред другите издатели.

Популярна тема