Microsoft ще придобие Activision Blizzard за $69 милиарда

Съдържание:

Microsoft ще придобие Activision Blizzard за $69 милиарда
Microsoft ще придобие Activision Blizzard за $69 милиарда
Anonim

Microsoft е на пътеката на войната от известно време и отново удря силно. След като преди това добави Bethesda и ZeniMax Media към постоянно нарастващия списък от разработчици, сега Microsoft обявява планове да придобие и Activision Blizzard.

Придобиването от Microsoft беше обявено чрез основния канал на Microsoft. С придобиването Microsoft не само иска да добави много разнообразни игри от портфолиото на Blizzard към своя арсенал, Microsoft също вижда много добавена стойност от компанията в облачните игри и на пазара на мобилни игри.

Придобиването включва астрономическа сума от почти $69 милиона, но компанията от Редмънд получава нещо в замяна: Activision Blizzard е разработчик на много успешни игри Call of Duty, както и франчайзи като Overwatch, Warcraft, Diablo и Candy Crush. Въпреки че последното понякога се смее, Candy Crush е една от най-успешните ежедневни игри, която се играе главно във Facebook и следователно е отличен вход в бъдещата метавселена. Activision Blizzard има студия по целия свят и над 10 000 служители.

Activision Blizzard все още не е от Microsoft

Въпреки че Microsoft вече прави новината за предложеното придобиване публична, остава да видим дали различните наблюдатели на пазара ще одобрят това придобиване. Microsoft наистина събира много бързо, много големи играчи в света на игрите. Това застрашава монополна позиция, в която позицията на Microsoft спрямо другите играчи, включително Sony и Nintendo, но също и многото малки разработчици и малкото останали големи студиа ще бъдат разгледани. Със сигурност ще бъде взето предвид също, че Microsoft вече работи много тясно с Ubisoft и EA.

С поглъщането Microsoft поема значително повредена и заразена страна. Например, главният изпълнителен директор на Activision Blizzard Боби Котик от доста време настоява за сексуален тормоз, след което Sony, Nintendo, ESA, LEGO и по-специално Microsoft остро критикуваха ситуацията на разработчика и дори пуснаха новини тази седмица. Activision Blizzard уволни десетки на служители за неправомерно поведение. Така че, ако поглъщането се осъществи, Microsoft все още ще има пълни ръце, за да върне прочутия разработчик от миналото.

Препоръчано: