Sony се смее на офертата на Call of Duty за Xbox: „Не е достатъчно добра“

Съдържание:

Sony се смее на офертата на Call of Duty за Xbox: „Не е достатъчно добра“
Sony се смее на офертата на Call of Duty за Xbox: „Не е достатъчно добра“
Anonim

Activision Blizzard, издателят на Call of Duty, обяви по-рано тази година, че Microsoft ще придобие компанията за 68 милиарда долара. Сделката все още не е одобрена, но съобщението веднага предизвика шок в света на игрите. Придобиването на Microsoft може да означава само, че всички игри на издателя ще станат ексклузивни за платформите Xbox.

Една от тези игри е Call of Duty, най-големият шутър в света. Изпълнителният директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър посочи миналата седмица, че компанията иска да обслужва Call of Duty на потребителите на PlayStation за години напред. Точно колко дълго не беше ясно.

Офертата за Call of Duty Xbox е „неадекватна“

Шефът на PlayStation Джим Райън вече посочи пред Gameindustry.biz, че японската компания наистина е получила оферта. Офертата би била неадекватна само по няколко начина. Поредицата ще се появи на платформите на PlayStation само три години по-дълго.

Райън: „Call of Duty е в PlayStation от почти 20 години. Тяхното [Microsoft, ред.] предложение беше неадекватно на много нива и не успя да отрази въздействието, което има върху нашите геймъри. Искаме да гарантираме, че Играчите на PlayStation могат да продължат да изживяват Call of Duty от най-високо качество. Предложението на Microsoft подкопава това."

Image
Image

Modern Warfare 2 все още на PlayStation

Заглавие, което потребителите на PlayStation могат да очакват да видят тази есен, е Call of Duty Modern Warfare 2. Играта е продължение на рестартирането, което се появи през 2019 г. и този път се фокусира върху наркокартеля в Южна Америка. Играта ще бъде пусната на 28 октомври 2022 г. както на PlayStation 4, така и на PS5. Играта ще бъде пусната и на Xbox платформи и PC.

Популярна тема