Най-добрите съвети за нови играчи на F1 22

Съдържание:

Най-добрите съвети за нови играчи на F1 22
Най-добрите съвети за нови играчи на F1 22
Anonim

Деактивиране на асистенции една по една

Игрите на Codemasters Formula 1 са доста милостиви към новите играчи. Разработчикът е напълнил F1 22 с начини да направи играта по-трудна, но и по-лесна. Не само, че имате контрол над изкуствения интелект на опонентите си и възможността да включвате или изключвате ретроспекциите, но има и много помощни средства, които да улеснят живота ви като пилот на F1.

С асистенциите можете да проектирате идеалната състезателна линия на пистата, да позволите на играта да ви помогне със спирачките и управлението, да активирате играта DRS и ERS за вас по-късно и можете да включите контрола на сцеплението. Последното е забранено в самата Формула 1, но е добър начин да сте сигурни, че като нов играч няма да се въртите постоянно на пистата. Поничките са нещо в края на сезона.

Някои помощни средства, като контрол на сцеплението, могат да ви забавят, ако имате повече контрол над вашия болид от Формула 1. Затова е препоръчително да изключите асистенциите след известно време, но е важно да го правите стъпка по стъпка. По този начин можете да коригирате стила си на шофиране спокойно и също така знаете по-добре с какво може да имате проблеми. Ако го направите по този начин, ще бъдете завършен пилот от F1, преди да се усетите.

Image
Image

Не избирайте веднага топ отбор

Един от първите режими, при които е най-вероятно новите играчи да се потопят направо в кариерата на шофьор. В този режим можете да създадете свой собствен драйвер и да се мерите с най-добрите шофьори в света. Можете да изберете първо да започнете във Формула 2 и да преминете към Формула 1.

С последната опция получавате възможност да изберете свой собствен екип. Ето защо е изкушаващо веднага да се насочим към топ отбор като Ferrari и Red Bull Racing. По този начин можете незабавно да се състезавате за победи и да карате заедно с пилоти като Макс Верстапен и Шарл Льоклер.

Препоръчваме само първо да започнете с отбор, който е по-нисък в класирането. Един топ отбор има много по-високи очаквания за представянето ви от отбор, който обикновено трябва да се състезава всеки уикенд, за да завърши в точките. В края на краищата можете веднага да се състезавате за победите в RBR, но ако това не проработи, бързо свършвате като Пиер Гасли или Александър Албон.

Image
Image

Бъдете търпеливи с надстройките

В кариерния режим на F1 22 вие не само можете да контролирате колата по време на състезателен уикенд, от първата свободна тренировка до самото състезание, но също така трябва да управлявате отбора по отношение на подобрения. Например, можете да използвате точки за надграждане, за да подобрите двигателя или да се съсредоточите върху аеродинамиката.

За всяко надграждане имате опцията да ускорите екипа или да отделите малко повече време. Препоръчваме ви често да избирате последната опция. Колкото по-бързо искате нова част, толкова по-голям е шансът цялото надграждане да се провали. Ако това се случи, трябва да изчакате отново и отново да използвате ценни точки за надграждане за същото подобрение.

Така че е много по-удобно да оставите вашата фабрика да отнеме малко повече време за надграждане. По този начин можете да спестите много време и ресурси в дългосрочен план, въпреки колко изкушаващо е да можете да използвате нов ъпгрейд веднага за предстоящия състезателен уикенд.

Image
Image

Внимавайте с другите шофьори

По време на повечето безплатни тренировки и квалификации можете да карате доста спокойно на пистата, за да научите оптимално пистата. Особено ако имате включена състезателна линия, бързо ще свикнете с идеалната точка на спиране и коя линия да карате на пистата.

Само внимавайте, че когато влезете в Grand Prix с други пилоти - независимо дали в състезание за един играч срещу ботове или онлайн срещу други играчи - трябва да споделите асфалта. Това означава, че не винаги можете да следвате идеалната състезателна линия и със сигурност не можете винаги да спирате в една и съща точка. Когато има няколко коли пред вас, натиснете спирачките по-рано или ще се озовете силно в гърба на противника.

Особено в онлайн състезания, това може бързо да съсипе забавлението на другите играчи. Това със сигурност не е лош начин да опознаете писта чрез асистента за състезателна линия, но не се вкопчвайте твърде много в това и бъдете готови да импровизирате. Вашите колеги шофьори ще ви благодарят за това!

Популярна тема