Pokémon Go вече не може да се играе в Русия

Съдържание:

Pokémon Go вече не може да се играе в Русия
Pokémon Go вече не може да се играе в Русия
Anonim

Pokémon Go вече не се предлага в руските и беларуските магазини за приложения. Тези, които вече са инсталирали играта на телефона си, също няма да могат да играят дълго. Niantic посочва, че играта скоро ще бъде спряна. Решението важи и за други игри на Niantic, включително Ingress и Pikmin Bloom.

„Ние стоим с глобалната общност с надежда за мир и бързо разрешаване на насилието и страданието в Украйна“, написа разработчикът в своето изявление в Twitter.

До кога ще продължи бойкотът, компанията не казва, но може да се предположи, че приложенията ще бъдат отново достъпни едва когато Русия се оттегли от Украйна.

Niantic отива крачка напред

Въпреки че Niantic не е първата, която премахва игрите си от магазините за приложения и преустановява покупките в играта, компанията прави една крачка напред от много други компании в индустрията на игрите, като позволява игрите скоро да станат невъзможни за игра изобщо, дори ако вече са инсталирани.

Тази седмица Nintendo и PlayStation също обявиха нови мерки срещу Русия. Nintendo eShop вече беше затворен, но сега компанията вече няма да изнася продукти. PlayStation Store също беше затворен тази седмица.

Популярна тема