Проблеми с разработчиците на Pokemon Go, други игри са отменени

Съдържание:

Проблеми с разработчиците на Pokemon Go, други игри са отменени
Проблеми с разработчиците на Pokemon Go, други игри са отменени
Anonim

Проблемите в Niantic Labs са докладвани от Bloomberg. Според публикацията разработчикът е изпаднал във финансови затруднения и "спестява пари по различни начини". Това означава, че няколко игри са били отменени и 85 до 90 служители са били съкратени. Информацията ще дойде от вътрешна бележка от главния изпълнителен директор на компанията.

Игрите, които биха били отменени според Bloomberg, са Transformers: Heavy Metal, Hamlet - която е създадена съвместно с Punchdrunk - както и още две необявени заглавия. Проектите ще имат работните имена Blue Skye и Snowball.

Niantic съобщи на Bloomberg, че студиото наистина е отменило редица игри. Разработчикът не иска да каже за кои заглавия става дума. Говорителят също каза, че около осем процента от служителите на компанията са били съкратени.

Още игри в разработка в Niantic

Въпреки тези отменени заглавия, създателят на Pokémon Go работи върху още повече игри. Например, по-рано тази седмица Niantic обяви, че си партнира с NBA, за да създаде игра, наречена NBA All-World. В играта играчите могат да намират, предизвикват и да се състезават срещу други баскетболисти наблизо.

Програмистът също продължава да работи върху Pokémon Go. AR играта е най-големият източник на приходи за студиото. Например, заглавието вече е генерирало колосални $4,2 милиарда продажби през 2020 г.

Популярна тема