Най-добрите подред игри на Pokémon

Съдържание:

Най-добрите подред игри на Pokémon
Най-добрите подред игри на Pokémon
Anonim

С общо 55 отделни игри (60, ако включите заглавията на Super Smash Bros) и още предстоят, има много игри, от които да избирате. За щастие, ние не покриваме всеки спин-оф тук, но изброяваме само crème de la crème. Ние обаче не се опитваме да дадем място на пет игри от една и съща спин-оф поредица на Pokémon.

7. Pokemon Snap

Започваме с любимото заглавие за вече малко по-възрастния читател: Pokémon Snap. Първоначално заглавието беше пуснато на 15 септември 2000 г. и напълно обърна добре познатата формула с главата надолу. Там, където сладките покемони отиваха да се бият за вас, сега е ваша работа да заснемате моментни снимки на чудовищата.

Направихте това чрез система за стрелба на релси, където контролирахте камерата от гледна точка на първо лице. Има само 63 покемона на остров Покемон, което е малко рядко. Все пак играта успя да удари правилната нотка, като се има предвид, че двадесет години по-късно хората все още крещяха за нова част. Тази година тези желания най-накрая ще бъдат изпълнени с New Pokémon Snap.

Image
Image

6. Pokemon Colosseum

От Nintendo 64 преминаваме към GameCube, платформата, където се появи пълноценна ролева игра Pokémon за конзолата. Pokémon Colosseum е името на играта, в която вие като Уес се впускате в приключение из региона Оре. Този път се изправяте срещу екипа на Snagem, но за разлика от добре познатата формула, самият главен герой беше част от злата организация.

Механиката на Colosseum също е малко по-различна, защото не става въпрос за събиране на чудовища с приятели. Тук играете история с по-тъмен ръб и безплатни Shadow Pokémon. Като първата 3D Pokémon RPG, играта беше добре приета, въпреки някои критики за нейната малко по-линейна структура.

Image
Image

5. Pokemon Pinball

Пето място отива за заглавието на Game Boy Color Pokémon Pinball. В добрите стари времена, когато Game Boy Color все още беше революционен, малко игри бяха толкова забавни, колкото заглавието на пинбол, в което хващахте Pokémon, използвайки добре познатата формула за пинбол. Играта дори беше смятана за една от най-добрите пинбол игри на платформата.

Забележително е, че това заглавие беше пуснато и през 2000 г., по-малко от месец след пускането на Pokémon Snap на N64. В крайна сметка дойде продължение, но то не се доближи до 151-те оригинални чудовища, които могат да бъдат намерени на Game Boy Color. Във време, когато рекламата на Pokémon достигаше точката си на кипене, този спин-оф се оказа перфектният коктейл от признание и иновация.

4. Pokemon Conquest

С Pokémon Conquest, The Pokémon Company стартира по съвсем различен начин през 2021 г. Там, където формулата на основната поредица беше поставена в камък, с Tecmo Koei беше изграден напълно различен вид игра. Разклонение на Pokémon, в което стратегията е централна.

Резултатът със сигурност е налице, като се има предвид, че заглавието на Nintendo DS е възхвалявано за своята възможност за преиграване и достъпност до ден днешен. Влизате на бойното поле с известните чудовища и трябва тактически да вземете победата.

Image
Image

3. Pokemon Ranger: Shadows of Almia

Третото място също отива за допълнителна игра на Nintendo DS Pokémon. Този път е ред на Pokémon Ranger: Shadows of Almia. Това е втората титла от поредицата, която взима бронза и има защо. С готина история, която няма да ви накара да мислите твърде много, вие тръгвате на приключение в района на Алмия, за да попречите на група лоши момчета.

С нови допълнения под формата на Pokémon от четвърто поколение и умно използване на Wi-Fi връзката на Nintendo, играта успя да плени играчите за по-дълго от средното ниво. Винаги можете да изтеглите нови мисии, за да хванете например легендарни покемони.

Недостатък на изданието по това време беше само това, че играта дойде две години след първата част и донесе твърде малко нови елементи за мнозина. Играта също трябваше да запълни празнината на ново главно заглавие. Премахнете този контекст и ще получите наистина страхотно заглавие, което си заслужава да се играе, благодарение на страхотния геймплей със стилус, който ви накара да се изпотите!

2. Pokemon GO

Второто място отива при може би най-големия хит Pokémon, имал някога, или най-малкото най-големия златен гребен. Разбира се, имаме предвид Pokémon GO. Простата концепция със специален геймплей направи огромно въздействие при стартирането през 2016 г. и играта успява да носи все повече и повече пари всяка година.

Причината за това е играта, която продължава да се развива с нови събития, покемони и функции. Въпреки че много играчи се наситиха на играта след лятото на 2016 г., мобилното заглавие създаде истинска база от фенове, които все още активно играят играта ежедневно. Причината за това е повече от основателна и може би след пет години Pokémon GO ще спечели по-високо място на своята тридесета годишнина.

Image
Image

1. Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky

Перлата в короната на тази поредица от най-добри Pokémon спин-оф игри трябва да бъде Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Sky. Този луксозен вариант имаше всичко, което имаше второто поколение игри Mystery Dungeon, включително ново съдържание. Това го прави най-добрата версия на най-доброто поколение заглавия Mystery Dungeon, така да се каже.

В Explorers of Sky историята зад редица герои се изследва допълнително и се посещават нови места. В допълнение, това беше играта, която се появи преди играчите да започнат да намират спин-офите на dungeon crawler за монотонни. В това отношение, това е заглавие, което просто не можете да пропуснете като фен на Pokémon.

25 години Pokémon - Най-добрите допълнителни игри на Pokémon

С 25 години Pokémon, сега е идеалният момент да отпразнувате повода. Кои са любимите ви спомени от Pokémon? Кажете ни в коментарите!

Популярна тема