Преглед на OnePlus Nord - Ново начало

Съдържание:

Преглед на OnePlus Nord - Ново начало
Преглед на OnePlus Nord - Ново начало
Anonim

OnePlus Nord е телефон, който се вписва перфектно в средния клас, предлагайки сравнително ниска цена. Телефонът се продава от 399 евро. Тогава, разбира се, въпросът е дали не е имало много съкращения на производителността и функциите. Ще разберете в нашия преглед на OnePlus Nord.

Впечатляващо под капака

Който сравнява спецификациите на OnePlus Nord с по-големия му брат, OnePlus 8 (Pro), бързо ще забележи, че има разлики. Когато RAM и за двете устройства е 6GB в най-евтиния модел, Nord има Snapdragon 765G, докато 8 се радва на Snapdragon 865. Батерията на Nord също е малко по-лоша и екранът е малко по-малък, но това няма особено значение.

При използване забелязвате малка разлика в производителността между двата телефона. И двата имат екран, който е невероятно гладък благодарение на 90Hz екран, който изглежда невероятно красив благодарение на AMOLED екрана. Това говори много за класа на телефон, който изобщо не е предназначен да се конкурира с флагманите.

За игри веднага забелязвате, че 90Hz осигурява по-приятно изживяване. Играта на Pokémon GO е гладка като масло в тигана и 5G опциите също са добре дошли. В резултат на това телефонът е незабавно подготвен за новата мрежа, която ще стартира през 2020 г. Това е фантастично за услуги за игри като Stadia и xCloud, тъй като позволява да се играят игри от висок клас на красив екран.

Разбира се, направени са леки отстъпки, като гореспоменатия процесор и батерията, която е малко по-малка, но не страдате много от това при ежедневна употреба. Технологията за зареждане на OnePlus, Warp Charge, все още гарантира, че сте заредили напълно телефона си за един час. Мястото за съхранение също е леко намалено, но няма да забележите толкова много, ако не снимате постоянно в 4K.

Image
Image

Качествена камера?

Говорейки за заснемане, камерата на OnePlus Nord със сигурност си заслужава. Той е оборудван с четири лещи на гърба, една повече от нормалния OnePlus 8. Става въпрос за 48MP основна камера с оптична стабилизация на изображението, 8MP широкоъгълен обектив с ъгъл на видимост от 119 градуса. Има и сензор за дълбочина, който прави снимки при слаба светлина.

Поразително е, че страната на екрана на устройството е обработена с допълнителен обектив. В допълнение към 32MP камерата е добавен втори 8MP обектив. Заедно те предоставят още по-добри снимки и видеоклипове, които ще се харесат особено на хората в TikTok и феновете на селфитата. Втората камера осигурява по-добра дълбочина на полето във вашите селфита.

Втората предна камера е уникална за Nord, тъй като премиум моделите от 2020 г. имат само една камера с дупка в екрана. Тази камера обикновено работи малко по-добре от четириглавата камера на гърба. Основната камера работи добре в почти всяка ситуация, но това не важи за другите обективи. По-специално макро обективът е разочароващ, защото просто не винаги осигурява обещаната детайлност.

Image
Image

Очна ябълка

Трябва обаче да се отбележи, че позиционирането на камерите е значително подобрено. Те бяха поставени обратно в горния ляв ъгъл, нещо, което беше демонтирано след 5T. Това също прави много за дизайна. Когато камерата е поставена в средата на гърба на телефона, това бързо създава мазна леща, защото пръстите ви естествено се озовават върху лещата.

Сега имате много по-малко от това, въпреки че пръстовите отпечатъци все още могат да бъдат видими поради лъскавия дизайн на гърба. Не бяхме толкова притеснени със синия вариант, с който започнахме, но е нещо, което трябва да вземем предвид.

Отстъпки са направени и по отношение на материала на телефона, тъй като ръбовете този път са пластмасови. Следователно те са малко по-крехки, но който използва калъф за телефон, бързо ще предотврати счупване. Това също е включено в кутията, така че можете да защитите телефона си поне от първия ден.

Преглед на OnePlus Nord - нов стандарт

В крайна сметка може да се говори за фантастично устройство, което поставя новия стандарт за средния сегмент. Направените отстъпки не омаловажават ежедневното изживяване, така че имате добра алтернатива на моделите от висок клас. Всеки, който прави директно сравнение, разбира се, ще види, че има няколко разлики.

Въпреки че Nord има красив екран, този на OnePlus 8 Pro е малко по-добър и камерата също е малко по-лоша. Дизайнът обаче е фантастичен въпреки пластмасовите ръбове, които са по-чувствителни към повреди. Само за 399 евро, OnePlus просто предлага нещо абсолютно задължително, което може да бъде малко по-добро само на ниво камера.

Плюсовете и минусите

  • Фантастичен екран
  • Впечатляващи характеристики
  • готов за 5G
  • Красив дизайн
  • Двойна селфи камера
  • Безпрецедентна стойност за парите
  • Макро обективът е разочароващ
  • Чувствителни на удар ръбове

Популярна тема