Bungie вече е официално придобит от PlayStation

Съдържание:

Bungie вече е официално придобит от PlayStation
Bungie вече е официално придобит от PlayStation
Anonim

След редица големи придобивания от Microsoft, включително Bethesda и Activision Blizzard, Sony върна удара на основния си конкурент. На 1 февруари японският издател обяви, че планира да придобие Bungie със собственото одобрение на студиото.

Въпреки факта, че двете страни вече са постигнали споразумение, такава сделка не може просто да бъде одобрена. Пазачите на Съединените щати и Европейския съюз първо искат да проверят дали дадено придобиване не води до твърде голям пазарен дял за PlayStation в индустрията на игрите.

Това не е така, тъй като PlayStation обяви чрез Twitter, че сделката е официално сключена и Bungie вече наистина е част от семейството на PlayStation. Sony трябваше да плати 3,6 милиарда долара за придобиването.

Какво ще направи Bungie за PlayStation?

Въпреки че може да изглежда малко като удар с нож в Microsoft - все пак Bungie беше част от издателя и оригиналното студио на Halo - придобиването беше направено по друга причина. Bungie е силна в игрите с услуги на живо, предвид успеха на Destiny 2. PlayStation иска да използва този опит, за да разработи повече такива заглавия.

Sony също иска да разшири франчайза Destiny. Вместо чисто игрална серия, това трябва да бъде мултимедиен франчайз, включително филми. Студиото може да използва знанията на Sony Pictures. Така че има голям шанс скоро да очакваме обявяването на филм Destiny.

Популярна тема