"Apple ще внесе повече реклами в iPhone"

Съдържание:

"Apple ще внесе повече реклами в iPhone"
"Apple ще внесе повече реклами в iPhone"
Anonim

Не е толкова странно, че виждаме да се появяват все повече и повече реклами. В крайна сметка много неща в интернет са безплатни и уебсайтовете, компаниите и разработчиците на приложения все още трябва да печелят пари по един или друг начин. И все пак е забележително, че изключително печеливша компания като Apple също може да предложи повече реклами.

Според Марк Гърман от Bloomberg, технологичният гигант е провел вътрешен тест, за да въведе повече реклами или платени препоръки в собствените си приложения на iPhone. Гурман споменава Apple Maps като пример. Потребителите веднага ще видят препоръки за ресторанти, хотели или магазини, когато търсят конкретен град или улица. Apple също ще използва същия метод за книги, подкасти и други приложения, инсталирани на всеки iPhone.

Рекламният модел не е нов за Apple. Разработчиците и издателите вече могат да плащат, за да имат високо класиране на приложението си при определени търсения. Компанията може също така да иска да разшири модела в App Store, така че рекламите да могат да се показват и по други начини до думите за търсене.

Епъл следва ли примера на Netflix?

В допълнение към рекламите на iPhone, Apple може също да преследва Netflix. Услугата за стрийминг официално обяви по-рано тази година, че ще предложи по-евтин абонамент, при който потребителите ще виждат реклами, докато гледат филми и сериали.

Според Gurman, Apple планира да представи същия модел за Apple TV+, стрийминг услугата на компанията. В момента услугата има само абонамент за 4,99 евро на месец. Не е известно колко ще струва по-евтиният абонамент.

Популярна тема