Може ли Apple Watch да разпознае инфаркт в бъдеще?

Съдържание:

Може ли Apple Watch да разпознае инфаркт в бъдеще?
Може ли Apple Watch да разпознае инфаркт в бъдеще?
Anonim

В случай на инфаркт е важно той да бъде разпознат бързо. Много смъртни случаи са, защото пациентът осъзнава какво се случва твърде късно и следователно не може да стигне до лекар навреме. Следователно не е чудно, че изследователите се интересуват от носими устройства, които могат да извършват ЕКГ до известна степен.

Обикновено Apple Watch не може да замени професионален ЕКГ. ЕКГ, използван за разпознаване на инфаркт, измерва 12 точки едновременно, докато Apple Watch може да измерва само една точка. Все пак изследователи от Тексаския сърдечен институт смятат, че Apple Watch е обещаващ, тъй като устройството изглежда работи на много от контактните точки.

Тъй като не можете да измервате 12 точки едновременно с Apple Watch, Apple Watch не може да замени традиционния ЕКГ. Но най-голямото предизвикателство, което изследователите виждат, е обучението на широка публика как да използва смарт часовник за разпознаване на сърдечен удар. Начинът, по който това може да се направи, все още е твърде сложен.

Може ли Apple Watch да ви помогне при инфаркт?

В момента не можете да разчитате на вашия Apple Watch, за да разпознаете инфаркт. Така че, ако имате някакви съмнения, потърсете лекарска помощ. Но според изследователите Apple Watch и други носими устройства имат потенциала да играят важна роля в ранното откриване на сърдечни заболявания в бъдеще.

Популярна тема