VPN на iPhone все още не е сигурен

Съдържание:

VPN на iPhone все още не е сигурен
VPN на iPhone все още не е сигурен
Anonim

Изследователят Майкъл Хоровиц установи, че няколко VPN услуги на iPhone не работят правилно. Когато активирате VPN, получавате различен IP адрес и нови DNS сървъри. Тогава намерението е всички съществуващи интернет връзки да се затворят и целият ви трафик на данни да премине през VPN тунел.

Но това изглежда не се случва: не всички връзки се затварят, така че данните все още се изпращат извън тунела. Например некриптирани данни могат да попаднат при вашия доставчик. Проблемът не е изтичане на DNS, а изтичане на данни, което възниква с множество приложения.

Това също не е нов проблем. През 2020 г. същата уязвимост беше открита в iOS 13.3.1. По това време Apple обеща, че ще предостави решение в eupdate. Но сега сме на iOS 15.6 и все още има проблеми.

Image
Image

Apple ще поправи ли това за iPhone 14?

Има нов iPhone и с него нова версия на iOS на път. Може най-накрая да разреши проблемите там, но Apple не каза нищо за този конкретен проблем.

Между другото, има някои възможности сами да разрешите проблема. Например, след като включите вашата VPN, можете за кратко да включите и изключите отново самолетния режим, за да сте сигурни, че всички съществуващи връзки са затворени. Рестартирането на вашето устройство също е опция. Майкъл Хоровиц се съмнява само дали това е 100 процента ефективно и в крайна сметка зависи от Apple да се увери, че можете да използвате VPN без допълнителни препятствия.

Популярна тема