IPhone, iPad и Mac получават основна актуализация

Съдържание:

IPhone, iPad и Mac получават основна актуализация
IPhone, iPad и Mac получават основна актуализация
Anonim

Възможно е ядрото на операционната система на вашия iPad, iPhone или Mac в момента да е уязвимо. Ядрото по същество е ядрото на операционната система, така че ако може да бъде нападнато, някой може да причини хаос. Apple установи, че това се случва в момента.

Ето защо компанията пусна нови актуализации за всички тези устройства. Ако вашата версия на iOS или iPadOS е на 15.6.1, вашето устройство отново е добре защитено. За Mac MacOS Monterey трябва да е версия 12.5.1. По-ниска версия трябва да има налична актуализация за ръчно инсталиране.

WebKit, технологията зад интернет браузърите на устройствата на Apple, също беше коригирана. В него също беше открита уязвимост. Отново, Apple е наясно със съобщенията, че уязвимостта е била използвана.

Сигурността на вашия iPhone наред ли е?

За втори път за кратко време Apple пуска актуализации на ядрото и WebKit. По-рано този месец се появи и актуализация, която модифицира тези части на iOS, въпреки че няма известни случаи, в които уязвимостите вече са били използвани. Между другото, iPhone отдавна страдат от проблем, който прави използването на VPN несигурно, като по този начин значително пренебрегва целта на VPN.

Популярна тема