IPhone постигна голям крайъгълен камък срещу Android

Съдържание:

IPhone постигна голям крайъгълен камък срещу Android
IPhone постигна голям крайъгълен камък срещу Android
Anonim

Числата от Counterpoint Research показват, че в момента iPhone представлява повече от половината смартфони в САЩ, съобщава Financial Times. Това е първият път, когато iPhone достига този процент. Досега най-големият пазарен дял е за Android.

Това отчасти се дължи на много по-големия брой производители, произвеждащи телефони с Android. Потребителите имат много по-голям избор, когато става въпрос за Android и тези телефони често са и по-евтини. Но през последните години потребителите на Android продължиха да преминават към iPhone, нещо, което се очаква и извън САЩ.

Не става въпрос за броя на продадените смартфони, а само за телефоните, които се използват активно. Това също може да работи в полза на Apple. Компанията обикновено доставя актуализации по-дълго от повечето производители на Android. Освен това фактът, че Apple разполага с цяла екосистема от устройства и услуги, ще задържи много потребители.

iPhone 14 идва

Дали тази тенденция към повече потребители на Apple ще продължи, ще видим скоро. iPhone 14 най-вероятно ще бъде представен следващата седмица на събитие на Apple. Този нов iPhone ще бъде друга потенциална входна точка за iPhone за много хора.

Популярна тема