5 причини, поради които закупуването на iPhone 14 е лоша идея

Съдържание:

5 причини, поради които закупуването на iPhone 14 е лоша идея
5 причини, поради които закупуването на iPhone 14 е лоша идея
Anonim

Въпреки че iPhone 14 все още не е разкрит, много информация за телефона вече е изтекла. Например, вече е ясно какво може да се намери под капака, кога ще бъде пуснат телефонът и колко може да струва всичко. Това показва, че Apple прави някои странни решения тази година, които всъщност правят iPhone 14 изобщо не привлекателен.

1. Малко подобрение

Затова веднага започваме с подобренията, които ще получи iPhone 14. Едва ли има такива, доколкото е ясно сега. Apple ще използва същия чипсет за моделите iPhone 14, който можехте да намерите в iPhone 13 миналата година. Тогава, разбира се, говорим за чипа A15.

С това вие всъщност незабавно загубихте най-голямата причина да направите ъпгрейд до iPhone 14. Тези от по-старото поколение могат бързо да намерят модела от година по-рано с пускането на iPhone 14 и то със значителна отстъпка. Следователно не се препоръчва да плащате повече за телефон, който има практически същите качества.

Image
Image

2. Без USB-C

iPhone 14 изглежда е нещо като междинен модел. Apple изглежда ще направи голяма корекция в дизайна на телефона от следващата година. Компанията вероятно ще започне да използва USB-C връзката от тази година. В Европа Apple е задължена да направи това, което прави iPhone 14 вероятно последното издание без USB-C.

Ако вече се съмнявате дали ще изчакате още една година, следователно веднага е по-добрият избор да изчакате. От следващата година ще получите USB-C връзката с iPhone 15, така че да не се налага да купувате нов кабел. Ако вече избирате новия модел тази година, втората година с телефона понякога може да бъде трудна, ако кабелът ви се скъса, защото Lightning кабелът вече не е стандарт.

Image
Image

3. Същият прорез

Apple има големи планове за гамата iPhone 14. За съжаление, те са възложени само на моделите Pro и вие виждате малко от това като нормален потребител на iPhone 14. Apple ще промени дизайна само на iPhone 14 Pro.

Прорезът се оттегля от моделите Pro и се заменя с камера с форма на хапче. iPhone 14 е останал само с по-тесния прорез, който беше представен миналата година, така че можете отново да изберете модела iPhone 13

Image
Image

4. Няма ProMotion за iPhone 14

Функция, която може да се намери на много смартфони в наши дни, е по-високата честота на опресняване на екрана. 90Hz или понякога дори 120Hz екрани бавно се превръщат в стандарт. Apple също забеляза това след iPhone 13, но реши да предостави само на iPhone 13 Pro така наречения ProMotion.

Имаше надежда, че стандартните модели iPhone 14 ще получат по-високи честоти на опресняване, но за съжаление това не е така. Apple ще използва ProMotion само за новия модел Pro, така че като нормален потребител на iPhone 14 ще трябва да пропуснете една прекрасна функция, която ще стане стандарт дори при бюджетните телефони.

5. iPhone 14 Pro е по-добрата сделка

И накрая, има и iPhone 14 Pro. Следователно това ще получи всички надстройки, които очаквате от годишно опресняване. Този модел получава чип A16, чисто новият чип, който всъщност осигурява по-добра производителност. Всъщност той скоро става единственият телефон, който трябва да се вземе предвид от годишната гама нови телефони на Apple.

За съжаление, iPhone 14 Pro има голям недостатък. Apple ще увеличи цената на Pro моделите. Това означава, че вие също трябва да изкашляте допълнителни пари, ако наистина имате нов телефон с всички страхотни, нови джаджи. Феновете определено няма да се зарадват на това.

Ще си купите ли iPhone 14?

Ще видим как ще се развие от 7 септември. Тогава новите телефони всъщност са представени. Веднага ще последва и дата на пускане на пазара, след което смартфоните ще се появят на пазара преди края на месеца.

Популярна тема