Мъж, арестуван за дръзко обиране на карти Pokémon

Съдържание:

Мъж, арестуван за дръзко обиране на карти Pokémon
Мъж, арестуван за дръзко обиране на карти Pokémon
Anonim

Япония има донякъде репутация на необичайни истории за игри, аниме и други популярни медии. 28-годишен мъж отново потвърди този предразсъдък, след като беше арестуван от полицията в Токио, съобщи японският новинарски сайт The Mainichi.

Жителят на Токио е заподозрян в проникване в магазин в квартал Higashi-Ikebukuro. Твърди се, че той е слязъл от шестетажна сграда с въже, за да проникне в магазина. Там мъжът задигнал съдържанието на касата от 260 бр.000 йени - конвертирани около 2010 евро. Най-голямата плячка идва само от Pokémon и Yu-Gi-Oh картите, които той донесе, които струват около $7,733. Въпреки дръзкото влизане, заподозреният по-късно е забелязан от охранителните камери. Твърди се, че мъжът е извършил обира, за да изплати дълг.

Стойността на Pokemon картата продължава да се увеличава

Количеството Pokémon карти, които мъжът е откраднал, звучи доста високо и това е така, защото стойността продължава да се увеличава. През 2019 г. например беше предложена награда от $1000 на всеки, който намери карта на Pokémon на стойност $60 000. Беше изгубен от пощенската компания. По-специално, картите от първите издания на Pokémon Card Game могат да се движат за хиляди долари всяка. Така че, ако имате няколко стари карти, лежащи наоколо, е разумно да се разровите в тях, за да видите дали все още имате търсен Charizard, например.

Популярна тема