Ето защо не се работи по придобиване на Square Enix

Съдържание:

Ето защо не се работи по придобиване на Square Enix
Ето защо не се работи по придобиване на Square Enix
Anonim

Изглежда в днешно време всеки голям издател и разработчик трябва да бъде купен от гигант в игрите. Това изглежда отново е така, защото според Bloomberg Japan се работи по придобиване на Square Enix. Японският издател очевидно има огромен брой големи заглавия и няколко компании проявяват интерес към придобиването на Square Enix.

Microsoft е едно от основните имена, споменавани за придобиване на Square Enix. Покупката на Bethesda очевидно не беше достатъчна, за да задоволи глада на Microsoft за покупки, но технологичният гигант не е единственото име, което трябва да се споменава. Например Sony и китайският Tencent също биха проявили голям интерес към добавянето на японския издател към портфолиото си.

Самият Square Enix също отговори тази сутрин на слуховете, дошли от Bloomberg Japan. Според японския издател не се работи по придобиване и тя няма намерение да продава дори малка част от компанията си. Наистина е просто въпрос на изчакване на истината, защото където има дим, има и огън, независимо какво казва или не казва Square Enix.

Какво означава придобиване на Square Enix?

Ако се придържаме към поговорката „където има дим, има и огън“, вероятно можем да приемем, че все пак зад кулисите се работи по превземането на Square Enix. Единственият въпрос тогава е какво ще означава това за света на игрите. Отговорът на това всъщност е доста сложен и в същото време прост. Ако Sony или Microsoft спечелят придобиването, редица игри на Square Enix вероятно ще станат ексклузивни, единствената, която все още може да хвърли гаечен ключ в работата, е Tencent.

Придобиването на Square Enix разбира се ще бъде особено интересно за Sony. PlayStation вече доминира на японския пазар и наличието на един от най-големите японски издатели като ексклузивна фабрика, разбира се, само ще засили позицията. В допълнение, Sony може да се конкурира и с покупката на Bethesda от Microsoft, тъй като и двата конзолни гиганта имат изключителна сделка с виден издател.

Препоръчано: