Sony може да иска да построи фабрика за чипове в Япония

Съдържание:

Sony може да иска да построи фабрика за чипове в Япония
Sony може да иска да построи фабрика за чипове в Япония
Anonim

Производството на игрови конзоли в световен мащаб е засегнато от недостига на чипове, така че не е изненадващо, че Sony иска да построи фабрика за чипове с TSMC. Ройтерс съобщава, че се очаква заводът да произвежда и полупроводници за автомобили и други продукти, съдържащи полупроводниците. Ако проектът продължи, фабриката за чипове ще започне да произвежда полупроводникови чипове от 2024 г. Текущият недостиг затруднява получаването на популярни продукти като PlayStation 5, Xbox Series конзоли и друга търсена електроника.

Както Sony, така и TSMC все още не са коментирали тази новина. Най-големият клиент на TSMC Apple посочи, че през юли вече са направени планове за нова фабрика за чипове в Япония. Apple използва чиповете за всичките си продукти и следователно има голяма полза от нова фабрика за чипове.

Недостигът на чипове далеч не е изчезнал

Някои анализатори смятат, че недостигът на полупроводници ще продължи до 2023 г. Това може да помогне на Sony и TSMC да намалят проблема в бъдеще, но тъй като фабриката не може да действа до 2024 г., това със сигурност не е решение в краткосрочен план. Освен това няма проблеми между търговията, защото Япония, Sony и TSMC не трябва да се тревожат за напрежението между Китай и Съединените щати. TSMC е загрижен за влиянието на Китай върху Тайван. Според Китай независимата страна може да се "обедини" с Китайската народна република след няколко години. В резултат на това могат да бъдат произведени по-малко чипове.

Когато фабриката започне да работи през 2024 г., сега ще бъде подходящият момент за решаване на проблема с недостига на чипове в бъдещето. Самоуправляващите се автомобили стават все по-популярни и индустрията на игрите също отчаяно се нуждае от чиповете. Нова фабрика ще гарантира, че новите технологии няма да бъдат задържани.

Популярна тема