Bandai Namco работи върху собствена метавселена за своите игри

Съдържание:

Bandai Namco работи върху собствена метавселена за своите игри
Bandai Namco работи върху собствена метавселена за своите игри
Anonim

Светът около нас се променя всеки ден, NFT и нови разработки се появяват навсякъде и индустрията на игрите също не остава по-назад. Bandai Namco е следващият, който пробива нови позиции. Известният издател на видеоигри сподели план за създаване на нова метавселена. Bandai Namco съобщи това на своите акционери по време на обявяването на своите тримесечни резултати.

Известният издател на видеоигри го нарича своята „IP Axis Strategy“. Те искат да обединят своите различни франчайзи чрез метавселена и да съберат играчите заедно. Правейки това в метавселена, базирана на нейните IP адреси, се надяваме, че IP адресите ще увеличат стойността си и франчайзите ще получат повече популярност и внимание в световен мащаб.

Голяма инвестиция за метавселената

Твърди се, че Bandai Namco е похарчила около 15 милиарда йени за проекта, което се равнява на около 114 милиона евро. Въпреки че все още не са дадени повече подробности за проекта, възможно е да се скицира картина. Метавселените често са онлайн светове и Bandai Namco вече посочиха, че искат да се възползват от социалния аспект на метавселената.

Въпреки че все още не сме сигурни кои франчайзи Bandai Namco ще иска да включи, този позволи на издателя на видеоигри да работи върху някои големи игри през годините. Някои от тези големи игри включват Dragon Ball Z, Pac-Man, Dark Souls и разбира се предстоящата Elden Ring.

  • Поръчайте предварително Elden Ring сега на bol.com!

Bandai Namco може да тръгне в две напълно различни посоки с метавселената. Например, франчайзи като Pac-Man и Dragon Ball могат да създадат уютна и безгрижна атмосфера в онлайн платформа. От друга страна, с франчайзи като Dark Souls, Little Nightmares и The Dark Pictures може да се изгради среда, подобна на ужаси, където играчите да изживеят любимите моменти от тези игри онлайн.

Популярна тема