Xbox Series побеждава PS5 с продажби в Япония

Съдържание:

Xbox Series побеждава PS5 с продажби в Япония
Xbox Series побеждава PS5 с продажби в Япония
Anonim

Famitsu публикува данните за продажбите на различните конзоли в Япония всяка седмица. Цифрите от 9 до 25 май показват забележителна печалба за Microsoft, според ResetEra.

Когато PS5 е продаден общо 2693 пъти седмично - 2240 издания с тава за дискове и 453 копия без - Xbox Series S надхвърля това с 6120 продадени конзоли. Това също е много повече от големия брат, защото Xbox Series X е продаден само 105 пъти през последната седмица. Данните за продажбите са показателни за недостига на PlayStation 5, тъй като конзолите PlayStation обикновено не се предлагат в Япония.

Производителят, който побеждава Sony и Microsoft по форсмажорни обстоятелства, е Nintendo. Въпреки факта, че Nintendo Switch вече е на пет години, конзолата продължава да се продава като топъл хляб. Миналата седмица Nintendo Switch OLED беше продаден 35 868 пъти, нормалният Switch 20 443 пъти, а Nintendo Switch Lite беше продаден в 9011 копия. Това води до 65 322 продажби на Switch за една седмица в Япония.

Switch доминира в продажбите на софтуер

Nintendo също няма равен по отношение на продадените игри. Цялата десетка на продадените игри между 9 и 15 май се състои от заглавия за Nintendo Switch. Списъкът се води далеч от Nintendo Switch Sports, който наскоро стартира и вече се предлага с отстъпка. Спортната игра е последвана от Kirby and the Forgotten Land и Mario Kart 8 Deluxe.

Популярна тема