Потушен пожар в централата на Nintendo

Съдържание:

Потушен пожар в централата на Nintendo
Потушен пожар в централата на Nintendo
Anonim

Според японски медии (чрез VGC) е имало съобщение за пожар в централата на Nintendo в Киото малко след 13:00 местно време (6:00 сутринта холандско време) в понеделник, 15 август. Съобщава се, че са изпратени осем противопожарни коли. Пожарът беше потушен само от служители, преди огънят да се разпространи твърде далеч.

Причината за пожара все още се разследва. Въпреки това, въз основа на състоянието на местопроизшествието, най-вероятно става въпрос за инцидент. Текущата теория е, че пожарът е причинен от зареждане на електрическо устройство, което е било легнало.

Претърпя ли Nintendo сериозни щети от пожара?

Както беше съобщено, няма жертви или ранени от пожара. Материалните щети не са големи – в помещението, където е избухнал пожарът, са изгорели столове и бюра. Също така изглежда, че няма повреда, която сериозно да възпрепятства разработването на игри или други продукти.

По-рано тази година Nintendo вече обяви, че има планове за извънредни ситуации в случай, че централата бъде засегната от бедствие. След това целта е да затворите компанията за възможно най-кратко време. Този план е свързан главно с много честите земетресения в Япония, но се отнася и за други бедствия.

Популярна тема