Какво се случи с Амстердам от 1666 г.?

Съдържание:

Какво се случи с Амстердам от 1666 г.?
Какво се случи с Амстердам от 1666 г.?
Anonim

Сега, когато следващата игра на Assassin's Creed, Assassin's Creed: Victory, трябва да се проведе в Лондон, има, разбира се, само един въпрос в ума на холандските геймъри: кога Assassin's Creed ще бъде в Амстердам? И тогава, разбира се, без стереотипните амстердамски неща като трева, проститутки и сирене. Добре, може би сирене.

За много жители на Амстердам (и други жители на града) Амстердам изглежда идеално място за игра, подобна на Assassin's Creed. Промъквайки се по покривите на къщи на канала, криейки се под блатисти мостове и разбира се извеждайки всякакви корумпирани търговци; изглежда като отлична формула за много стегнат нов Assassin's Creed. През последните години беше в процес на подготовка игра, която да сбъдне тази мокра мечта, наречена 1666 Amsterdam.

За съжаление, това амбициозно заглавие вероятно никога повече няма да види бял свят. В тази статия разглеждаме играта 1666 и нейния създател: Patrice Désilets. Какво се е случило с тази игра и какво може да е?

Patrice Désilets, Assassin's Creed и 1666 Amsterdam

Историята започва през 2007 г., когато първата игра на Assassin's Creed излиза на пазара. В тази игра вие контролирате Altaïr Ibn-La'Ahad, член на асасините, чиято цел е да убие девет тамплиери. Формулата се оказа голям успех: в крайна сметка Assassin's Creed продаде повече от осем милиона копия. Продължението, Assassin's Creed II, продаде колосалните девет милиона копия.

Човекът зад тези игри не е никой друг, а Патрис Десиле. Désilets е отговорен за посоката зад първите две игри на Assassin's Creed и преди това е работил върху две игри на Prince of Persia. Бихте могли да наречете Assassin's Creed собствено малко бебе.

През 2010 г. Désilets си взе кратка игрова почивка. Той напусна разработчика Ubisoft Montreal, след като ролята му в разработката на Assassin's Creed: Brotherhood приключи. Все пак Désilets скоро се завърна, този път в конкурентния разработчик THQ, където създаде собствено студио. С някои бивши служители на Ubisoft Montréal, Désilets стартира нова игра, наречена 1666 Amsterdam.

1666 щеше да бъде гигантско, амбициозно заглавие. Играта щеше да се развива къде другаде, Амстердам. Désilets по-късно нарече играта "новото Assassin's Creed". Désilets и неговият екип вече бяха прекарали една година в събиране на екипа 1666, изучаване на историческата обстановка и изграждане на нова IP (интелектуална собственост).

Като се има предвид историческата точност на игрите Assassin's Creed, можем само да си оближем пръстите, когато си помислим как можеше да изглежда старият Амстердам.

Междувременно разработчикът и издателят THQ се люлее на ръба на колапса от известно време поради огромен дълг. В края на 2012 г. THQ не успя и издателят обяви фалит. След фалита различни IP адреси на THQ, включително THQ Montréal и 1666 Amsterdam, бяха продадени на търг. По ирония на съдбата Ubisoft стана новият собственик на THQ Montréal en 1666, връщайки Patrice Désilets на стария му работодател.

След два месеца Patrice и Ubisoft отново го направиха.

1666 Амстердам - Борба между Ubisoft и Désilets

Patrice Désilets отново напусна Ubisoft през май 2013 г. Защо това се случи не ни е напълно ясно. Според Ubisoft, Désilets е напуснал студиото, защото „…дискусиите между Патрис и Ubisoft, насочени към съгласуване на визията на Патрис с визията на студиото, са неубедителни.“

Според Désilets било съвсем различно. Според кума той е бил уволнен от Ubisoft.

След това Ubisoft спряха 1666 и оттогава не сме чували нищо за играта. Patrice Désilets все още не е успял да си върне правата върху играта си. Геймърите вече колективно проведоха едноминутно мълчание за 1666, играта, която така и не стана реалност.

Междувременно Patrice Désilets стартира собствено студио в края на 2014 г., наречено Panache Digital Games. В момента Panache работи по нов проект, но подробности все още не са известни. Знаем, че това ще бъде „историческа екшън игра за оцеляване“.

Ще видим ли някога отново 1666 Амстердам или играта е загубена завинаги? Само времето може да ни каже това.

Популярна тема