Колона: Assassin's Creed е по-добра от всякога

Съдържание:

Колона: Assassin's Creed е по-добра от всякога
Колона: Assassin's Creed е по-добра от всякога
Anonim

Долуподписаният е един от новите марки, които се осмеляват да твърдят, че Assassin's Creed е по-добър от всякога. Новата посока, в която поредицата пое след Assassin's Creed Origins, даде на франчайза необходимата доза адреналин, за да стане отново актуален. В края на краищата, всеки знае, че Assassin's Creed Syndicate (въпреки че е добра игра) не успя да завладее публиката.

Три поколения

Онези, които разглеждат историята на поредицата, могат лесно да видят, че игрите Assassin's Creed могат да бъдат разделени на отделни поколения. Имате поколението Desmond, което обхваща от първата игра през 2007 г. до Assassin's Creed III. Това не само изгражда скелета на продължаващата сюжетна линия в днешно време, но също така разказва страхотна история с любимия на публиката Ецио.

След това дойде поколението Abstergo, в което се превръщате в съвременния герой, който работи за Abstergo Entertainment. Това поколение се състои от Assassin's Creed IV: Black Flag, Unity, Rogue и Syndicate. Заглавията също се разглеждат като Тъмните векове за игрите Assassin's Creed. Докато Black Flag се смята за една от най-добрите игри в поредицата, Unity е известна като най-лошата и поредицата изглеждаше в застой от Rogue и Syndicate.

Последната трилогия се нарича още трилогията Hidden Ones и започва с Assassin's Creed Origins. Там в настоящето беше открита нова история чрез Лейла, бивш изследовател в Abstergo Industries. С нейното въведение съвременната история е по-пряко вплетена в поколението Дезмънд.

Image
Image

Реформа

С историята, разказана от Лейла, Assassin's Creed се връща в древни времена и навлиза в периоди, които феновете не са знаели, че искат. Египет и неговите красиви пирамиди, древна Гърция и сега, с Assassin's Creed Valhalla, ерата на викингите най-накрая настъпва. Един по един се засягат други главни герои в историята, което води до фантастични истории, които завладяват играчите.

Общата нишка в последните три игри е The Hidden Ones, първото официално въплъщение на Assassin Brotherhood. Създаването на това е описано подробно, както и големият враг „Орденът на древните“. Този враг също се появява отново в Odyssey (докато действието е много по-далеч в миналото), след което Valhalla the Hidden Ones и Order of the Ancients около 900 г. сл. н. е.

Свеж вятър

Докато иновациите около битката между асасини и тамплиери са приятни за гледане, глътка свеж въздух от най-новата ера идва чрез играта. Ubisoft изцяло преработи поредицата с Origins с много положителни промени в резултат. Екшън/приключенските игри бяха трансформирани в RPG.

Елементите, които феновете обичаха от предишни игри, бяха запазени в Origins, докато ядрото на играта беше до голяма степен преработено. Битката се задълбочи с фокус върху леки и тежки атаки, комбинирани с избягване и париране. Трябваше да се съсредоточите върху развитието на главния герой.

Изведнъж стана важно да погледнете оборудването си и какви оръжия използвате. Assassin's Creed даде на играчите набор от опции, които оставиха феновете в магазина за бонбони като дете да избират как искат да играят игрите. Единственият недостатък беше, че фокусът върху промъкването намаля.

Image
Image

Обратна връзка

Особено в Odyssey стана ясно, че сериалът вече не е същият, защото играта на тих убиец вече не е възможна. Емблематичният Hidden Blade не беше в играта много за гнева на феновете. За щастие Valhalla коригира тази грешка, въпреки че Odyssey също има своя чар по свой начин.

Трилогията "Скритите" също донесе иновация в откриването на света. В допълнение към това, че зоните изглеждат красиви всеки път, играчите получиха повече свобода при отключване на картата. Чрез пернат приятел можете да откриете местоположения и интересни точки, вместо да бъдете предварително дъвкани.

Еволюция

Assassin's Creed, така да се каже, еволюира в по-добра версия на себе си. Въпреки че съвременната история най-накрая се завръща в правилния път, създателите също знаят как да пленят с историите от миналото. Изборът да се даде на поредицата нов прилив на адреналин през периоди от време доста преди добре познатите истории за Ецио и убийците е брилянтен.

Свободата, която създателите имат да разказват интересни истории, работи чудесно, както и обновената битка. Въпреки че не всеки е фен и би искал да се върне към старите дни, това вече не е възможно през 2021 г. Тези, които се връщат към този геймплей (например чрез колекциите Remaster отпреди няколко години), ще забележат, че тези заглавия вече не се играят толкова добре.

Assassin's Creed направи това, което трябваше да направи: поднови. Следователно със сигурност е голям успех, защото по-новите заглавия отново се разнасят като топъл хляб. Ако Ubisoft успее да поддържа високо качество с предстоящите DLC, има много причини феновете на Assassin's Creed да бъдат щастливи. Сега само тази много търсена японска настройка и тогава всички са напълно доволни!

Популярна тема