Искаме да видим това в House of the Dragon

Съдържание:

Искаме да видим това в House of the Dragon
Искаме да видим това в House of the Dragon
Anonim

Интелигентна история

Последните няколко сезона на Игра на тронове бяха силно критикувани, докато по-ранните сезони бяха възхвалявани от почти всички. Това не е много изненадващо, защото качеството на историята значително се понижи в един момент. За времето, когато шоурънърите D. B. Вайс и Дейвид Бениоф са решили сами да съставят големи части от историята и да се отдалечат от историята на Джордж Р. Р. Мартин - това авторът все още трябва да завърши.

Вече сюжетните линии не са умело съчетани с изненадващи сюжетни обрати, но често се избира най-очевидното решение. А друг път логиката беше напълно изхвърлена през прозореца. Затова се надяваме, че сценаристите на House of the Dragon са се поучили от последните сезони на Game of Thrones и са успели да създадат интелигентна история.

За щастие, това изглежда се получава, защото HBO отново привлече помощта на Джордж Р. Р. Мартин, който е създател на историята с Райън Дж. Кондал. В допълнение, основите на House of the Dragon също са положени в историите на Джордж Р. Р. Мартин, както и епичният справочник Светът на лед и огън.

Image
Image

Политически игри

Една от причините Game of Thrones да е толкова популярна са политическите игри, които се играят в сериала. Много фенове вероятно ще си спомнят змийската яма на King's Landing в първи сезон, където Нед Старк силно подцени опонентите си. Или какво да кажем за разговорите между Varys и Littlefinger, които изглеждаха достатъчно невинни, но където съдбата на Westeros беше на косъм.

Харесва ни да видим политическите игри отново в House of the Dragon и това със сигурност изглежда ще се случи. В поредицата на HBO сегашният крал, Jaehaerys I Targaryen, умира в началото. Съветът на лордовете решава да коронова внука му Визерис I Таргариен (Пади Консидайн) за нов крал, но не всички в семейството са съгласни. Така че можем да очакваме още една вълнуваща битка за власт, където ще се води не само с мечове, но и с езици.

Image
Image

Отлична актьорска игра

Сценарият може да е толкова добър, а диалозите остри като бръснач, за да предадете всичко добре на екрана, разбира се, имате нужда от силен актьорски състав. Без имена като Шон Бийн, Лена Хийди, Питър Динклидж и Мейзи Уилямс Игра на тронове никога нямаше да се развие.

За щастие, това изглежда е добре с House of the Dragon. HBO не само е наела услугите на Пади Консидайн (The World's End, The Outsider), но и на други талантливи актьори. Мат Смит (Доктор Кой) ще играе ролята на по-малкия брат Принц Деймън Таргариен, Оливия Кук (Мотел Бейтс) като лейди Алисент Хайтауър и Рис Айфанс (Нотинг Хил, Хари Потър) като нейния баща Сер Ото Хайтауър.

Image
Image

Огън и кръв

Не само политическите игри направиха Игра на тронове страхотна, разбира се, защото сериалът също беше кървав доста бързо, със зрелищни битки. Помислете например за епизода на Battle of the Bastards, който беше възхваляван от мнозина и за който режисьорът Мигел Сапочник получи Еми. Вероятно можем да очакваме този екшън и в House of the Dragon, който Sapochnik рекламира като ко-шоурънър за сериала.

Тъй като Къщата на дракона се развива около 170 години преди първия сезон на Game of Thrones - и около 130 години след завладяването на Вестерос от Таргариените - вероятно можем да очакваме и пожар. В ерата на поредицата все още имаше много дракони. Така че не е нужно да чакаме сезони за първия възрастен дракон в поредицата.

Това са нещата, които бихме искали да видим в House of the Dragon. Какво бихте искали да видите в сериала на HBO? Кажете ни в коментарите!

Тази статия е публикувана първоначално на 17 април 2022 г.

Популярна тема