Ревю на Sennheiser GSP 670 - Единствените слушалки, от които се нуждаете?

Съдържание:

Ревю на Sennheiser GSP 670 - Единствените слушалки, от които се нуждаете?
Ревю на Sennheiser GSP 670 - Единствените слушалки, от които се нуждаете?
Anonim

GSP 670 на Sennheiser са първите безжични слушалки за игри на марката. Може би затова бихте очаквали проблеми с безжичната връзка, но това не е така. GSP 670 е първата безжична слушалка за игри на Sennheiser. Компанията вече е натрупала необходимия опит с други безжични слушалки.

Нямахме проблеми със синхронизацията. Всичко, което чухме, съвпадаше доста гладко с изображенията на екрана. Това е добра функция за всички слушалки, но за слушалките за игри е много важно да чувате нещата, докато се случват, а не част от секундата по-късно.

Напълно регулируем за игри

Също така важно при игри е звуците от вашата виртуална среда да не се заглушават от музиката. Това обикновено е повече или по-малко подредено от самата игра, но някои аудио оборудване карат ниските регистри да доминират донякъде. GSP 670 няма да поправи това сам, но ви позволява да създадете аудио профил, който подчертава средния и високия регистър.

Между другото, вече е предварително зададен профил за игри под името „eSports (treble)“. Това е чуваема разлика от другите предварително зададени настройки (Flat, Movie и Music), но ако искате да поставите още по-голям акцент върху по-високите регистри, винаги можете да регулирате пропорциите допълнително. Можете да създавате и запазвате свои собствени аудио профили без много усилия.

Sennheiser GSP 670 отстрани
Sennheiser GSP 670 отстрани

Мултифункционални слушалки

GSP 670 се рекламира като слушалка за игри, но ние продаваме слушалките накратко, ако не говорим за другите опции. Може би сте го разбрали, когато говорихме за различните предварителни настройки, но Sennheiser не иска да имате нужда от няколко други слушалки в допълнение към слушалките за игри. Предварителните настройки „музика“и „филм“гарантират, че всички регистри имат подходящ баланс за тези видове медии.

Можете също да настроите микрофона по ваш вкус. Колко силно трябва да звучи гласът ви? Искате ли да се чуете обратно? Колко силен трябва да е звукът, преди да може да бъде уловен от вашия микрофон? Всичко се регулира според вашите предпочитания.

Между другото, както високоговорителите, така и микрофонът имат добро качество на звука при всички настройки. Не доловихме слаб звук или шум от слушалките и връзката беше добра дори от разстояние. Благодарение на шумопотискането на микрофона, няма клавиши, вентилатори или просто шум от стаята, който вашите колеги играчи ще чуят. Гласът ви ще звучи естествено (освен ако разбира се не решите да го коригирате сами).

Sennheiser GSP 670 с вдигнат микрофон
Sennheiser GSP 670 с вдигнат микрофон

Лекота на използване в много области, но понякога не

Слушалките не са особено сложен обект за използване. Слагате го на главата си, включвате го, намирате удобна сила на звука и готово: работеща слушалка. Същото важи и за GSP 670 в по-голямата си част. Когато разглеждаме детайлите, има някои проблеми.

Да започнем с положителните страни: батерията издържа дълго време. Самият Sennheiser твърди около 20 часа, оценка, която изглежда доста правилна. При нас слушалките издържаха около седмица, за по-интензивните потребители ще е малко по-малко, но все пак доста разумно. Освен това слушалките се зареждат бързо, така че при изтощена батерия може да ви е необходим час, за да се върнете към разумно ниво.

За съжаление не е съвсем перфектно. Докато тествахме слушалките, предупрежденията за ниска батерия бяха извикани силно в ушите ни, което леко ни разсейваше. Само след няколко зареждания предупрежденията тихо се появиха на екрана. Проблемът може да е решен в актуализация на фърмуера.

Същото важи и за превключване на аудио профил (или между стерео и 7.1 съраунд). Това е възможно с бутон в дясната обвивка, но това първоначално не показва кой профил използвате. По-късно се появиха и известия за това, което беше много необходимо, тъй като разликата в звука понякога може да бъде доста фина. Така че се оказва доста важно да сте в крак с фърмуера си. Това може да изглежда очевидно, но е нещо, което лесно забравяте.

Изглед отпред на Sennheiser GSP 670
Изглед отпред на Sennheiser GSP 670

Събуди се

Последната точка на критика е връзката след период на мълчание. След сравнително кратко време (може би 10 до 20 секунди) без аудио сигнал, слушалките изглежда преминават в някакъв режим на заспиване или друга форма на неактивност. Това само по себе си не е проблем, но тези няколко секунди са доста кратки.

Няма да ви притеснява, докато играете, но ако гледате видеоклипове или слушате музика в YouTube, слушалките периодично ще преминават в това състояние, докато избирате следващия филм. След това първата част от звука изчезва, защото слушалките ви все още са заети и бързо се активират отново. Разбира се, можете просто да започнете от нулата, но тази допълнителна стъпка е жалко за слушалки, които имат иначе перфектна безжична връзка.

Преглед на Sennheiser GSP 670 - струва ли си парите?

Може да изгубим много думи, за да ги опишем, но в крайна сметка нашите критики са доста малки. Sennheiser GSP 670 е отлична слушалка, която заслужава добра оценка. Единственият въпрос е дали искате да платите 349,00 евро за него (ценови диапазон, който не е уникален сред слушалките за игри). Слушалките работят добре, но само с компютър и PS4, което несъмнено ги прави твърде скъпи за някои геймъри. И все пак е трудно да се пренебрегне качеството и възможността за многократно внедряване: всеки, който има парите за това, със сигурност няма да бъде разочарован.

Ако тези слушалки са твърде скъпи за вас, има много други, по-евтини слушалки, за които сме написали рецензия.

Плюсовете и минусите

  • Добър звук за високоговорители и микрофон
  • Мултифункционален
  • Може да се коригира по ваша преценка
  • Дълъг живот на батерията и кратко време за зареждане
  • Добра безжична връзка
  • Връзката не е безупречна след неактивност
  • Не работи на всички платформи
  • Доста скъпо

Популярна тема