MSI GE66 Raider Преглед - Станете е-атлет в движение

Съдържание:

MSI GE66 Raider Преглед - Станете е-атлет в движение
MSI GE66 Raider Преглед - Станете е-атлет в движение
Anonim

MSI GE66 Raider е един от най-новите лаптопи, които MSI пусна тази година и е специално разработен за геймъри, които търсят прецизност в своите игри. Фанатиците на стрелбата, както и eSporters, ще се почувстват привлечени от спецификациите на този лаптоп, който се предлага в три варианта.

Гъвкави, първокласни опции

И така, имате MSI GE Raider 10SGS, Raider 10SFS и Raider 10SF. Докато първият има NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, вторият модел трябва да се задоволи с 2070 SUPER. Последният има малко по-малка ширина, защото има обикновената GeForce RTX 2070 с 8GB GDDR6 RAM (нещо, което другите два модела също имат).

Серията лаптопи се предлага в различни размери, където можете да се насладите на максимум 300Hz екран с IPS панел. IPS, известен също като In-Plane Switching, обикновено се счита за най-добрият тип дисплей благодарение на широкия си зрителен ъгъл, който предотвратява избледняването на изображението и точните, богати цветове. Следователно този панел е във всеки вариант на лаптопа, но може да има доста голяма разлика в честотата на опресняване.

В допълнение към 300Hz вариант, вие също имате 240Hz модел, 144Hz екран и разбира се стандартната 60Hz версия. Започнахме с версията GE66 Raider 10SFS 240Hz за нашия преглед на MSI GE66 Raider.

Image
Image

Използвайте всяко предимство

С 240Hz екран се предлага честота на опресняване от 240 кадъра в секунда. Невъоръженото око едва може да го забележи, но когато го сравните директно с 60 или 144Hz екран, разликата, колкото и минимална да е, започвате да забелязвате. Забелязвате го, например, когато плъзгате мишката си по екрана.

Въпреки че в същата секунда мишката се движи на същото разстояние по екрана, можете да видите, че 240Hz панелите осигуряват малко по-плавно изживяване. Докато играете на игра като DOOM Eternal, това означава допълнителна стъпка на прецизност при насочване към враг. В комбинация с процесора Intel Core i9 и NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, игрите също работят в оптимално състояние.

Тъй като екранът също е с размер 15,6 инча, не е нужно да се притеснявате, че имате нужда от лупа, за да видите какво се случва. За разлика от 12-инчовите екрани, 15,6-инчовият е естествен размер, пред който все още можете да седнете на нормално разстояние, без да ви наранят очите след дълги сесии на игри.

Въпреки това потенциалът на размера на екрана остава донякъде неизползван, когато вземете лаптопа със себе си на път. Без свързване на 280-ватовото зарядно устройство, екранът става доста тъмен, така че красивият IPS панел не идва напълно на мястото си. Вие сте принудени да извадите лупата, за да видите всичко добре, така че се възползвате от поставянето на лаптопа върху гигантския захранващ блок колкото е възможно повече.

Image
Image

Добро дълголетие

Меко казано е жалко, че яркостта на дисплея пада, когато работите без зарядно, тъй като вътрешната батерия е на първо ниво. Става дума за 99,9 Wh батерия, с която се търси границата на максимално допустимото в самолет. Батерията на лаптопа все още е съвместима, но не би трябвало да е много по-голяма.

Също така сме много доволни от големия SSD, на който можете да съхранявате повече от 800 GB игри, филми, сериали и други файлове. Използвано е NVMe PCIe Gen 3 SSD от Samsung, което гарантира, че никога повече няма да страдате от досаден екран за зареждане. Следователно пиенето на кафе, докато игрите ви стартират, е нещо от миналото.

Това също е позволено, защото цената на MSI GE66 Raider е не по-малко от (минимум) 2399 евро. В допълнение към силната производителност, вие също получавате красив дизайн, който оцветява в линиите на игралния хардуер. RGB светлините се намират в долната част на лаптопа чрез специална лента под клавиатурата за допълнителни функции, докато останалата част от металния дизайн прави ясно от разстояние, че си имате работа с мощен лаптоп.

Компактният форм фактор понякога причинява някои проблеми, когато изпълнявате тежки игри. Лаптопът има склонност да загрява бързо. Това понякога ви кара да се тревожите, защото не искате вашият лаптоп да прегрее и да започне да намалява производителността ви.

Image
Image

Ревю на MSI GE66 Raider - Добър заместител на компютър

Фактът, че трябва да обръщате голямо внимание на температурата на GE Raider, е един от малкото недостатъци. Цената е логична за всички звънци и свирки, които лаптопът ви представя. Екранът от 240 Hz по-специално е фантастичен, стига да го държите включен.

Ако не направите това, екранът с мощен IPS панел е малко по-слаб, но можете да се насладите на много часове забавление с игри при максимални настройки. Intel Core i9 в комбинация с NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER и супер бърз SSD ще се погрижат за това. Дизайнът е насочен към компютърните геймъри, а RGB светлините показват на всички, че сте готови да играете.

Плюсовете и минусите

  • Впечатляващи характеристики
  • IPS панел
  • 240Hz
  • Супер бърз SSD
  • Голяма батерия
  • Загрява бързо
  • Свържете зарядно за по-добра картина

Препоръчано: