Събитията за електронни спортове продължават, как се справят?

Съдържание:

Събитията за електронни спортове продължават, как се справят?
Събитията за електронни спортове продължават, как се справят?
Anonim

Има електронни спорт събития, които ще продължат въпреки коронавируса, но се оформят по различен начин. Точно както редовните състезания в спорта, коронавирусът оказва влияние и върху електронните спортове. Няколко електронни спортни събития вече бяха отменени по целия свят. Още повече, че има съвсем различно тълкуване на мачовете, които се провеждат. Публиката е големият отсъстващ по време на събитията, които сега се провеждат онлайн.

Отменени и пренасрочени мачове

Планираните игри в Overwatch League в Китай бяха преместени първо в Южна Корея. Тук събитието е отменено само поради корона вируса. Китайският LPL беше отменен, но след 9 март онлайн мачовете започнаха отново. Например, има още повече електронни спортове събития, които са превърнати в онлайн турнири, като Hearthstone Masters Tour.

Предимството на света на електронните игри е, разбира се, че играчите завършват мачовете онлайн. Играчите не трябва да пътуват далеч, за да играят онлайн турнири. Единствената разлика е, че вече няма публика. Има обаче и събития, които са напълно отменени, като например Brussels Challenge 2020. Това важи и за събитието на живо на Rocket League Season 9 World Championship в Тексас, което е отменено.

Image
Image

Онлайн турнири

Събитията за електронни спортове са изключително популярни и привличат голяма тълпа. След мерките, предприети от различни страни в отговор на коронавируса, обществеността вече не е добре дошла. Поради това събитията като цяло бяха отменени, но беше намерено решение с организирането на онлайн турнири. Играчите могат да играят мачове онлайн без публика. Това не създава никаква атмосфера и води до драстичен спад на приходите на организаторите. Има само опции за привържениците да следят мачовете от разстояние.

Електронните спортове, разбира се, са идеални за проследяване на играта онлайн. Ако има публика на esport събитие, мачът може да се проследи чрез екран. В редовните спортни състезания феновете имат възможност да ги следят по телевизията, докато мачовете продължават. Има само една разлика между двата спорта. В електронния спорт няма физически контакт между играчите и в редовните спортни състезания, като например футбола. Противниците не се виждат в реалния живот в електронните спортове по време на онлайн турнири. Следователно разстоянието не е проблем за спортистите, което означава, че някои електронни спортове събития могат щастливо да продължат „просто“.

Препоръчано: