5-те най-добри 1080p монитора, на които да играете състезателно игрите си

Съдържание:

5-те най-добри 1080p монитора, на които да играете състезателно игрите си
5-те най-добри 1080p монитора, на които да играете състезателно игрите си
Anonim

ASUS ROG Swift PG259QN

Това, че технологичният прогрес далеч не стои неподвижен, когато става въпрос за 1080p монитори, ASUS ROG Swift PG259QN е живото доказателство за това. Ако искате да получите най-доброто в областта на мониторите за игри, тогава не е нужно да търсите повече.

Този 25-инчов монитор има честота на опресняване не по-малко от 360Hz и време за реакция от 1ms! Освен това, за разлика от повечето монитори със супер висока честота на опресняване, PG259QN има IPS панел вместо TN панел. Това означава, че цветовете излизат много по-добре и остават еднакви, независимо от коя страна гледате монитора.

Друга много полезна функция на монитора е, че има G-sync модул. Тази технология гарантира, че честотата на кадрите е свързана с честотата на опресняване на монитора, така че да не страдате от разкъсване на екрана без каквато и да е форма на забавяне при въвеждане. За него ви трябва само видеокарта Nvidia. Като цяло, този звяр от ASUS е некоронованият крал на 1080 монитора.

Image
Image

BenQ Zowie XL2540K

Име, което ще звучи познато на много ентусиасти на електронните спортове, е Zowie. Тази компания започна като производител на изключително успешни мишки за игри, като серията Zowie FK и S, но се разшири много повече след придобиването от BenQ. Включително висококачествени монитори за игри.

Тъй като Zowie е фокусиран изцяло върху електронните спортове, компанията пропуска всичко, което няма нищо общо с игрите. Така че не очаквайте HDR или висока точност на цветовете за Photoshop или редактиране на видео. Всичко се върти около производителността по време на игра. Това се получава добре с BenQ Zowie XL2540K.

Този 24-инчов монитор има честота на опресняване от 240Hz и изключително ниско време за реакция, така че всичко, което се случва в играта, незабавно се появява на екрана ви. Тези по-бързи визуализации могат да бъдат от съществено значение по време, например, на вълнуващ мач в Counter-Strike: Global Offensive. Имате и специални настройки, за да гарантирате, че враговете не могат да се скрият в тъмен ъгъл и мониторът има минимални призраци. Идеален, ако се фокусирате само върху състезателни игри!

Image
Image

ASUS TUF VG249Q

Дълго време ASUS произвеждаше само скъпи геймърски монитори в своята гама ROG, а също и повече офис монитори. Ако търсите достъпен монитор за игри, не е нужно да чукате на вратата на тайванската компания. За щастие, това се промени с гамата TUF на компанията.

За сравнително ниска цена получавате много монитори. ASUS TUF VG249Q има почти всичко, което можете да поискате. 24-инчовият монитор има IPS панел с честота на опресняване от 144Hz и време за реакция от само 1 ms.

Добавете към това FreeSync Premium, който работи за видеокарти AMD и Nvidia, и многото регулируеми опции и имате монитор, който е чудовище с истинска стойност!

Image
Image

AOC C27G2U

За 1080p монитор, размер от 24 инча се счита за най-доброто място поради съотношението пиксел на инч, броя на пикселите, разпределени върху всеки инч. Ако искате само малко по-голям монитор пред вас, тогава 27-инчов монитор със сигурност е опция.

Един от най-добрите в тази област е AOC C27G2U. Както споменахме, този екран е малко по-голям, но има и извит екран, за да осигури по-голямо потапяне в играта. Подобно на много други извити монитори, AOC C27G2U има VA панел, който има отлични стойности на контраста. Идеален, ако играете много тъмни игри, но също така и ако искате да се насладите на филми и сериали по най-добрия начин.

Мониторът също така има редица функции, които ще накарат всяка игра да се сълзи. Например, мониторът предлага честота на опресняване не по-малка от 165Hz, време за реакция от 1 ms и freeSync слага край на разкъсването на екрана.

Image
Image

Iiyima G-Master GB2470HSU-B1

Ако търсите най-доброто от най-доброто, цените на мониторите наистина могат да се добавят. Просто погледнете ASUS ROG Swift PG259QN, например. За щастие, мониторите от висок клас осигуряват ефект на просмукване, като по-евтините монитори получават чисто новите функции на своите големи братя малко по-късно.

В резултат на това вече е възможно да получите отличен 1080 монитор за игри у дома на много разумна цена. Докато преди можехте да поръчате обикновен 60Hz TN монитор за 200 евро, сега имате възможност да получите красиви екрани като Iiyama G-Master GB2470HSU-B1.

Доста е хапка, но 24-инчовият монитор има не само цветен IPS панел, но и честота на опресняване от 165Hz, време за реакция от 1 ms, FreeSync Premium и дори HDR! Нямаме търпение да видим какво можем да купим на тази цена след няколко години…

Популярна тема