Съвети и трикове, за да станете професионален геймър

Съдържание:

Съвети и трикове, за да станете професионален геймър
Съвети и трикове, за да станете професионален геймър
Anonim

Практика, практика, практика

Ако искате да пробиете в света на електронните спортове, има едно нещо, което трябва да разберете: със сигурност не сте единственият, който има амбицията да стане професионален геймър. В резултат на това вие не просто ще можете да си изкарвате прехраната, като играете игри, а трябва да покажете необходимата отдаденост.

Дори не е достатъчно да си изключително талантлив. Разбира се, това помага, но за да станете най-добрият в дадена игра, ще трябва да отделите много време. Независимо дали искате да станете професионален играч в състезателни шутъри като Apex Legends и Fortnite или в игри с карти като Hearthstone и MTG Arena, ще трябва да практикувате много.

Само по този начин можете да научите всички тънкости на една игра, от оформлението на картите, популярните настройки, които много играчи използват и как да им се противопоставите, кои карти можете да очаквате от опонента си и да запазите го нагоре. Ще трябва да прекарате много часове вечер и през почивните дни, ако искате да пробиете в избраната от вас игра.

Image
Image

Вижте другите

Можете да прекарате много свободно време, за да научите сами цялата информация за дадена игра, но друга възможност е да привлечете помощта на други. С това нямаме предвид, че трябва да започнете да изпращате имейли на други професионалисти, а че можете да следвате потоци от професионални играчи.

Днес много приходи идват чрез стрийминг платформи като Twitch, вместо чисто от турнири, както беше в миналото. Това означава, че много професионални играчи показват уменията си онлайн пред всички всяка седмица или дори всеки ден. Те често дават и съвети на зрителите, от които можете да научите много. Можете веднага да използвате съветите, които получавате от професионалистите, когато отново се потопите в състезателен мач.

Image
Image

Следете професионални мачове

Както споменахме, много професионални геймъри правят парите си чрез стрийминг на игри в наши дни, но това не означава, че турнирите вече не се провеждат. Точно обратното, защото наградният фонд е по-висок от всякога поради нарастващия интерес към електронните спортове. Милиони могат да бъдат спечелени в турнири по Fortnite!

Следователно конкуренцията по време на такива турнири е жестока и играчите ще направят всичко възможно, за да излязат победители. Ако искате сами да станете професионален геймър, тогава ще е добре да следите тези турнири отблизо. По време на ултраконкурентните мачове можете да видите точно какво е необходимо, за да спечелите такъв мач.

Следенето на турнирите има и друго предимство. Знаете точно колко силна е конкуренцията и кои играчи трябва да държите под око. След като сте пробили себе си, знаете много добре коя е вашата конкуренция и веднага се запознавате с техния стил на игра - на който можете да се противопоставите перфектно.

Image
Image

Правилната екипировка

Ако искате да станете професионален геймър, имате нужда и от добри аксесоари. Производителите повече от веднъж рекламират, че например мишка или слушалки за игри са идеални за спортисти в електронните спортове, но това няма изведнъж да ви направи един от най-добрите в света за една нощ.

Една скъпа мишка не може внезапно да ви даде талант, но може да ви даде последната разлика във вълнуваща битка между конкурентни играчи. В края на краищата, на това ниво става въпрос за минимални разлики и ако можете да движите мишката си само малко по-бързо, защото е свръхлека, можете да изпразните склада си част от секундата по-бързо. Или какво да кажем за кабел, който просто се закача зад подложката на мишката ви, проблем, който безжична мишка като SteelSeries Prime Wireless няма.

Това не се отнася само за мишки, но и за други аксесоари за игри. Помислете например за добри слушалки за игри, с които можете да чуете противника си да идва предварително. Или механична клавиатура, която ви позволява да се движите със стотна от секундата по-бързо и да избегнете куршум. С правилната екипировка имате онази малка разлика, с която можете да станете истински професионален геймър!

Тази статия е написана в сътрудничество със SteelSeries.

Популярна тема