Преглед на контролера Nacon Revolution X Pro – Време е за надграждане

Съдържание:

Преглед на контролера Nacon Revolution X Pro – Време е за надграждане
Преглед на контролера Nacon Revolution X Pro – Време е за надграждане
Anonim

Време е да засилите играта си

Когато единият е доволен от контролера, който идва с неговата или нейната конзола, другият иска да пренесе игровото изживяване на следващото ниво. Това е да имате точно това предимство в Call of Duty: Warzone или да можете да предвиждате още по-бързо във FIFA 22. Точно за тази нужда Nacon пуска така наречените професионални контролери от години. Контролери с всякакви допълнителни бутони и функции, за да ви осигурят това „предимство“по време на вашите онлайн приключения.

Когато компанията вече пусна много красиви експонати за конзоли на Sony, зеленият отбор все още нямаше Nacon версия на Xbox pro контролер. Дотогава, защото с контролера Nacon Revolution X Pro тази празнина вече е запълнена. За 110 евро получавате контролер с допълнителни бутони на гърба, дълъг 3 метра USB-C кабел, кутия с аксесоари и чанта за съхранение, за да съхранявате всичко това. Време е да видим дали този професионален стартов комплект убеждава.

Image
Image

Изглежда и се усеща първокласно

Поне първото впечатление е положително. Луксозно изглеждащият контролер изглежда много добре, когато калъфът се отваря за първи път. Откроява се гореспоменатата кутия с аксесоари. Съдържа различни тежести и различни приставки за стикове на контролера. Тежестите могат да се използват за регулиране на тежестта на контролера по ваш вкус, нещо, което определено се препоръчва.

Без тежести, контролерът се чувства много лек, отчасти защото контролерът няма батерия под капака. Можете да избирате между 10, 14 или 16 грама, като нашият избор падна на 14 грама. Част от опита е в теглото на контролера и той трябва да е в ред. По този начин получавате усещане за качество и в комбинация с тези допълнителни тежести определено получавате това усещане.

Освен теглото може да се регулира и заоблеността на пръчките, както и дебелината на пръчките. По подразбиране пръчките са кухи отгоре, но също така имате избор да замените едната или двете пръчки с изпъкнала шапка. Железните пръстени също гарантират, че ще направите пръчките си „по-дебели“, така че да не се налага да ги местите толкова далече до ръба. В комбинация с правилните настройки по време на игра, можете да направите своите стикове много по-чувствителни, така че и най-малките движения да са достатъчни.

Image
Image

Ощипвайте до падане

Но опциите за персонализиране не спират дотук, защото Nacon предлага и хубав набор от опции на софтуерно ниво. С приложението Revolution X можете също да настроите софтуера в контролера по ваш вкус. Опциите тук са впечатляващи и многобройни, наистина всяка настройка, за която се сетите, има свой собствен превключвател, с който да си играете. Общо можете да настроите фино и да запазите четири различни профила от A до Z, така че да можете да превключвате с натискането на бутон на гърба на контролера, докато играете.

На практика всичко това работи безупречно и веднага показва най-голямата добавена стойност на надграждане като контролера Nacon Revolution X Pro. И когато приключите с настройката, идва време за тест на място. Контролерът веднага е удобен в ръцете, въпреки че трябва да свикнете в началото да имате четири допълнителни бутона на малкия и безименния пръст. Има определена крива на обучение и това също е налице при Nacon Revolution X Pro.

Но ако отделите добра седмица, за да свикнете с тези допълнителни бутони, ще забележите, че рано или късно те се включват в мускулната памет и автоматично свиквате с новите контроли. И като черешка на върха на пословичната торта, професионалният контролер на Nacon също предлага поддръжка за Dolby Atmos за слушалки. Приложението, от което се нуждаете за това, разпознава Nacon и веднага ви дава безплатен достъп до всички допълнителни аудио функции.

Не без точки за подобрение

Дали този звук е най-красивият звук за игра остава субективна дискусия. Безспорно е, че Dolby Atmos е страхотен за усещането за посока по време на стрелба, например. Като цяло, приятно допълнение към истинското „професионално“усещане.

Тогава всичко перфектно ли е? Не, не това. Със сигурност има няколко точки, които трябваше да присъстват за препоръчителната цена на дребно от 110 евро. Например, можете да използвате Nacon Revolution X Pro само с кабелна връзка. Разбираемо от професионална гледна точка; проводникът винаги има по-малко забавяне и така времето ви за реакция е най-бързо. Но с такава скъпа покупка всъщност трябва да можете да изберете дали искате да играете безжично или кабелно. За някои хора триметровият кабел може дори да е твърде къс, например защото играете на дивана далеч от конзолата.

Освен това осветлението около десния стик не може да се изключи. Със сигурност привлича вниманието, но по време на сесия на игра в по-късен момент не искате ярко RGB осветление, което да свети изцяло в лицето ви. Може би актуализация в приложението може да реши този проблем в бъдеще. Но можете да очаквате тази опция от професионален контролер с толкова много опции за настройка.

Image
Image

Преглед на контролера Nacon Revolution X Pro - хубав общ пакет

Въпреки малкото критики, Nacon Revolution X Pro е много хубав пакет за опитен геймър на Xbox, който намира официалния Pro Controller от Microsoft за твърде скъп. За похарчените 110 евро получавате в замяна много опции и настройки. Наистина всеки бутон и тригер могат да се променят отделно.

Липсата на безжично използване и невъзможността за затъмняване на яркото осветление са малки или по-големи дискусионни точки, но всеки, който може да живее с това, има хубава технология в ръцете си с Nacon Revolution X Pro. Буквално и преносно.

Плюсовете и минусите

  • Контролерът се чувства добре в ръцете
  • Допълнителни бутони на гърба на контролера
  • Възможни са хардуерни настройки на стиковете
  • Изчерпателен софтуер за фина настройка на настройките
  • Няма безжична поддръжка
  • Не мога да изключа осветлението на контролера

Популярна тема