Противоречията в Overwatch 2 се натрупват, професионалните отбори губят играч

Съдържание:

Противоречията в Overwatch 2 се натрупват, професионалните отбори губят играч
Противоречията в Overwatch 2 се натрупват, професионалните отбори губят играч
Anonim

Екипът на Overwatch 2 показа пет нови карти в Монако, Рим, Торонто, Ню Йорк и Рио де Жанейро по време на потока. Те също така включваха визуални актуализации и нов режим на игра, Push, където два отбора се бият за движеща се точка. Тези актуализации и карти бяха добре приети от общността, но имаше и съобщение, което не беше добре прието от много играчи.

Един играч по-малко

Промяната, която не се стори добре, беше промяната, която екипът на Overwatch предприе, за да промени играта от шест на шест на пет на пет. Преди това екипът се състоеше от двама дилъри на щети, две опори и два резервоара. В Overwatch 2 това ще бъде с един резервоар по-малко и за много фенове това е болезнена точка.

Коментар от Лигата

Професионалните играчи от Overwatch League се изказаха силно за тази актуализация, особено когато стана ясно, че Лигата също ще бъде пет на пет. Особено играчите, които играят танкове, не са доволни от актуализацията. Джон Казура, танкист за американския отбор Revival, вижда бъдещето си като професионален несигурен. В допълнение, други професионални играчи също се изказаха за промяната, като Матю ДеЛиси и Блейк Скот.

По-обикновените играчи също изглеждат разделени по тази тема. Например, Stylosa, виден Youtuber в общността на Overwatch, проведе анкета в Twitter, питайки дали пет към пет е добро или лошо за играта. При 12 169 гласа резултатът е 51% „за“и 49% „против“. Почти невъзможно е да се получи много повече разделение от това.

Защо Blizzard иска да се отърве от този резервоар?

Докато общността е разделена и доста ядосана, Blizzard даде да се разбере доста ясно защо искат да направят тази промяна. В своя поток на живо екипът каза, че Overwatch в момента е добре балансиран, но че все по-малко хора искат да го играят. Blizzard няма да публикува точния брой играчи, но посочва, че е необходима голяма промяна, за да стане играта отново интересна.

В допълнение, ролята на танка е най-малко популярната роля за игра. Всъщност ролята е толкова непопулярна, че Blizzard дава подаръци като кутии за плячка и пари в играта на играчи, които играят танк. Дори не е лоша идея ролята да се промени драстично.

Също така трябва да направи по-малко забързани игри, които са по-забавни за игра и гледане като електронен спорт, според разработчика. Blizzard се опитва да компенсира загубата на втория танк и с това много защита за отбора на други места. Това дава повече покритие в картата и другите две роли получават повече начини да се защитят. Въпреки това, много хора в общността го виждат като евтина алтернатива, защото да можете да балансирате добре два резервоара е просто твърде трудно.

Image
Image

Този спор може да се появи

Това не е първият спор около Overwatch 2. Към момента те се натрупват. Например, след обявяването на играта, имаше много объркване в общността относно това какво точно се опитва да бъде тази игра и дали не е просто голяма платена актуализация за Overwatch 1. През април възникна друг проблем, когато лицето на Overwatch и двигателят зад втората част, Джеф Каплан, се намеси.

Освен това има дълго мълчание около актуализациите на играта, така че датата на пускане все още не е ясна след почти две години от обявяването. Ще трябва да се задоволим със слуховете, че играта така или иначе няма да излезе тази година.

В допълнение към този спор, актуализациите, които получи първата игра, също паднаха с бързи темпове. Въпреки че Blizzard посочи, че ще бъдат пуснати по-малко актуализации за играта, тъй като много време е прекарано във втората част, разликата между 2020 и 2021 и предходните години е много голяма, особено като имате предвид, че Overwatch 2 далеч не е пусната.

Image
Image

Грижа за Overwatch 2

Всички противоречия, по-малко актуализации за първата част, намаляващ брой играчи и неясна дата на пускане означават, че има малко шум около играта. В прессъобщение за приходите на Blizzard, компанията споделя, че Overwatch печели много по-малко пари през последните години. Колкото повече време отнема, толкова повече Overwatch изчезва в неизвестност и Blizzard трябва да положи повече работа, за да възстанови рекламата.

Тази статия е написана от Sjaak Stechman.

Препоръчано: