Актуализация – Още повече спонсори си отидоха след скандала с Activision Blizzard

Съдържание:

Актуализация – Още повече спонсори си отидоха след скандала с Activision Blizzard
Актуализация – Още повече спонсори си отидоха след скандала с Activision Blizzard
Anonim

Актуализация - Още спонсори напуснаха турнири

Промоцията, стартирана от T-Mobile, вече получава още повече последователи. В допълнение към телекомуникационния доставчик, Coca-Cola и State Farm също решиха да се оттеглят като спонсори. И двете компании поддържаха турнири по електронни спортове Overwatch, но това вече е приключило, поне временно. В изявление State Farm каза, че „преоценява своите маркетингови отношения с Overwatch League“.

Оригинална публикация

Издател Activision Blizzard се превърна от един от най-големите играчи в индустрията на игрите до черната овца с един замах. Делото, заведено от щата Калифорния, предизвика протести и действия срещу Activision Blizzard. И изглежда, че спонсорите вече не искат да имат нищо повече с издателя.

Доскоро телекомуникационният доставчик T-Mobile се гордееше с уебсайтовете на Call of Duty League и Overwatch League, два турнира по електронни спортове за игри на Activision Blizzard. Спонсорът вече не се намира никъде в уебсайтовете. Дори логото на компанията е изчезнало върху облеклото на е-атлетите на снимките.

T-Mobile и Activision Blizzard все още не са издали официално обяснение защо спонсорът се е оттеглил. Във всеки случай, защо изглежда много ясно с неотдавнашните обвинения срещу американския издател.

Протести срещу Activision Blizzard

T-Mobile не е първата страна, която предприема действия срещу Activision Blizzard след обвинението. Скоро след като новината излезе, играчите на World of Warcraft организираха протест в играта. Няколко дни по-късно служители на компанията също стачкуваха, за да привлекат вниманието към злоупотребите в Activision Blizzard. Изпълнителният директор Боби Котик все още не е посочил дали ще се оттегли след скандала.

Тази публикация е актуализирана на 6 август 2021 г.

Популярна тема