Игрите на FIFA ще продължат без EA

Съдържание:

Игрите на FIFA ще продължат без EA
Игрите на FIFA ще продължат без EA
Anonim

FIFA сподели мнението си относно промяната на името на FIFA. Учудващо е, че FIFA иска да продължи да разработва игри под името FIFA, дори ако EA вече не иска да използва името. Според компанията това е възможно и в сътрудничество с други разработчици.

FIFA казва, че вижда светло бъдеще в игрите и електронните спортове. ФИФА дава да се разбере, че отношенията между двете компании вече не са добри. FIFA също казва, че футболният жанр електронни спортове не трябва да бъде собственост само на една компания. Тук FIFA ясно има предвид EA.

Защо сделката между FIFA и EA приключва?

Причината, поради която EA може да иска да спре да използва името сега, е, че FIFA ще таксува твърде много пари за използването на името. Футболната игра на EA вече е известна на голяма аудитория, така че има голям шанс нова игра под друго име да продължи да бъде успешна. Следователно компанията може да поеме риска от промяна на името.

В съобщението от FIFA компанията казва, че няколко студия за игри се интересуват от сътрудничество с FIFA. Други студия, които не са толкова запознати с футболните игри, може да са готови да дадат повече пари за носенето на името, защото това носи много слава.

Потенциалният нов партньор на Fifa не е само назован. Разработчикът също така ще получи правата върху Световната купа на FIFA и Световната купа на FIFA за жени. FIFA все още вижда добро бъдеще за футболните игри, дори и без сътрудничество с EA.

Популярна тема