Украйна призовава PlayStation, Xbox да напуснат руския пазар

Съдържание:

Украйна призовава PlayStation, Xbox да напуснат руския пазар
Украйна призовава PlayStation, Xbox да напуснат руския пазар
Anonim

В отворено писмо, адресирано до всички разработчици на игри и компании за електронни спортове, със специално споменаване на Xbox и PlayStation, вицепремиерът на Украйна Михайло Федоров го призовава да спре да прави бизнес с или в Русия. Той нарича руската агресия обявяване на война не само на Украйна, но и на целия цивилизован свят.

Фьодоров иска руските и беларуските акаунти да бъдат временно блокирани и отборите по електронни спортове от тези страни да не могат да участват в състезания за момента. Той също така моли електронните спортове да не се провеждат повече на руска земя. Федоров се надява, че това ще мотивира гражданите на Русия да спрат военната агресия.

Много действия срещу Русия

През изминалата седмица много компании и организации вече се обявиха срещу руската агресия. Например финалът на Шампионската лига е преместен в Париж, Apple спира да продава своите продукти в Русия, а Netflix отказва да излъчва руска пропаганда. Много филмови студия не пускат предстоящите си филми в Русия.

Въпреки че има голяма подкрепа за Украйна в индустрията на игрите, нито един издател на игри все още не е предприел същите мерки като издателите на филми. Предстоящите издания от PlayStation и Xbox изглежда продължават и в Русия. Sony и Microsoft все още не са отговорили на туит на Fedorov.

Популярна тема