ESL Pro League забранява Esports отбори, които са свързани с руското правителство

Съдържание:

ESL Pro League забранява Esports отбори, които са свързани с руското правителство
ESL Pro League забранява Esports отбори, които са свързани с руското правителство
Anonim

„Всички сме шокирани и натъжени от руската инвазия в Украйна и се надяваме на бързо и мирно решение“, пише ESL в изявление на сайта си. Организацията казва, че ще направи дарение на ВКБООН и ще организира платен отпуск както за засегнатите работници, така и за тези, които предоставят хуманитарна помощ.

В допълнение, компанията също така обявява, че всички организации „с ясни връзки с руското правителство, включително лица или организации, засегнати от предполагаеми или потвърдени санкции на ЕС, свързани с конфликта“, няма да бъдат допуснати да участват в Pro League. ESL казва, че смята, че ще бъдат засегнати два руски отбора по електронни спортове: Virtus.pro и Gambit.

Индивидуални играчи имат право да участват

ESL признава, че отделните играчи "не са съучастници в тази ситуация и не смятаме, че е подходящо електронните спортове да им налагат санкции". Играчите на Virtus.pro и Gambit могат да участват в събития, но само „под неутрално име, без да представят своята страна, организация или спонсорите на техните отбори върху облеклото си или по друг начин.“

Всички състезания, предвидени в региона на Общността на независимите държави, включително Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Русия, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан и Украйна, ще бъдат спрени. Тези събития ще се състоят "на по-късна дата", според компанията.

Повече компании предприемат мерки

ESL Pro League се присъединява към дълъг списък от компании, които предприемат мерки срещу Русия с това решение. По-рано тази седмица големи студия като Disney, Warner Bros. и Sony да не показват филмите си в руските кина за момента, а Apple веднага спря да продава продуктите си в страната. EA също обяви тази седмица, че всички руски национални отбори и клубове ще бъдат премахнати от FIFA 22, FIFA Mobile, FIFA Online и NHL 22.

Популярна тема