Новият F1 22 е в светлината на прожекторите

Съдържание:

Новият F1 22 е в светлината на прожекторите
Новият F1 22 е в светлината на прожекторите
Anonim

За първи път играта Формула 1 ще носи малко по-кратко заглавие. Официалната състезателна игра от първокласния клас следва същата линия като другите годишни спортни игри от издателя EA: FIFA 22, Madden 22, NHL 22 и сега също F1 22. Това е и първата част, в която EA Sports е начело по време на разработката, тъй като F1 2021 вече беше до голяма степен завършен, когато EA придоби разработчика Codemasters.

Тази промяна на името означава ли също, че можем да очакваме до голяма степен ново изживяване? Годишните издания просто оставят относително малко място за това, но EA вече пусна някои подробности. Нека ги проверим!

Кросплей и виртуална реалност

Нека започнем с няколко технически характеристики, които са много желани и извеждат както онлайн, така и офлайн F1 изживяването на следващото ниво. Продължаващият недостиг на PlayStation 5 и Xbox Series X означава, че много хора все още могат да получат тази игра за своя компютър или конзола от предишно поколение.

Миналата година поредицата получи мултиплейър между поколения, което позволява битки директно между собствениците на PS4 и PS5, както и състезателни ентусиасти с Xbox One и Xbox Series X. Тази година това прави крачка допълнително и благодарение на поддръжката за кръстосана игра срещу действително състезание с всеки, който има играта.

Друго готино въведение е поддръжката на VR. За първи път сега наистина можете да си представите себе си в пилотската кабина на най-бързите коли в света - надяваме се, че нямаме плюшеността, с която истинските коли се борят толкова много. Трябва да се отбележи, че това се отнася само за компютър и разбира се „все още няма планове“за PSVR 2. С това издание можете да се смятате за късметлия, ако притежавате Valve Index, Oculus Quest 2 или Rift S или HTC Vive.

Image
Image

По-динамични състезателни уикенди

Ако нямате очила за виртуална реалност, не се притеснявайте, че нищо друго не е актуализирано в областта на играта. В допълнение към подобреното управление и обратната връзка от автомобилите, бяха приети спортните правила, които бяха основно преработени тази година. В резултат на това автомобилите не само са напълно различни, но и спринтовите състезания, които предизвикаха толкова много спорове миналата година, също се завръщат в по-голям брой.

Освен това, някои писти са адаптирани, като Барселона и Абу Даби и съвсем новото Гран При на Маями, разбира се, не трябва да се пропуска! Докато разкъсвате асфалтовата лента, вие също ще забележите, че тренировъчните програми са получили нов облик и предлагат на играча малко повече разнообразие, за да събере тези желани ресурсни точки за вашия отбор.

И тренирайте тези спирания в бокса малко повече, защото ще ви трябват по време на състезанието: отсега нататък има време да печелите или губите, като изпращате ръчно. Ако не го прецакате сами, винаги има шанс някой от членовете на екипа ви да не получи новото гладко. Така че има много повече риск, свързан с тези обикновено удивително бързи моменти.

Image
Image

F1 Life, суперавтомобили и повече персонализиране

Тази година трябва да се справим без Breakpoint, сюжетния режим за измисленото трио Девън Бътлър, Ейдън Джаксън и (докосване на холандски) Каспър Акерман, с който Codemasters експериментираха в предишната част. Според разработчика, водената от историята глава ще се върне в бъдещи части, което предполага каданс на всеки две години. Също през 2020 г. режимът липсваше.

Вместо това, F1 22 има нещо друго, наречено F1 Life. Това означава, наред с други неща, събиране и шофиране в скъпи коли и собствен център, който можете да декорирате по вкус и където можете да излагате всичките си трофеи. Всичко за блясъка, който идва с този спорт, нали? Скоро ще ви разкажем повече за това в друга статия!

Онези, които се нуждаят повече от традиционния режим на кариера или Моят екип, все още са печени. По този начин можете отново да създадете свой собствен отбор F1, който вече може да бъде снабден с още повече икони и други козметични елементи. Ще ви бъдат представени някои нови ситуации като шеф на отбор и ще можете да инвестирате в персонала си, за да правите спирания в бокса по време на състезания по-бързо. Просто не очаквайте голяма разлика в сравнение с миналата година.

Как действително ще се развият актуализациите с F1 22 тази година, предстои да видим, докато играта излезе, но изданието наближава бързо. Искате ли също да се състезавате с най-бързите състезателни коли срещу Макс Верстапен и Шарл Льоклер на места като Монако, Маями и Монца? След това можете да получите играта от 28 юни за текущото и предишното поколение PlayStation и Xbox или PC

Популярна тема