Всичко, което трябва да знаете за F1 22

Съдържание:

Всичко, което трябва да знаете за F1 22
Всичко, което трябва да знаете за F1 22
Anonim

Нов сезон, нови коли

Тази година навлезе нова ера във Формула 1. Въпреки че автомобилите все още се движат с хибридни двигатели, концепцията на автомобилите е напълно преработена. Няма по-сложни и сложни крила, които осигуряват по-голямата част от притискащата сила, а подът на автомобила: така нареченият „граунд ефект“.

Тези нови автомобили позволяват на пилотите да се следват по-отблизо, което води до вълнуващи битки на пистата, както сме виждали много пъти този сезон - включително между претендентите за титлата Макс Верстапен и Шарл Льоклер.

F1 22, разбира се, не остава по-назад, когато става въпрос за новите болиди от Формула 1. В състезателната игра на Codemasters можете да се състезавате с колите от 2022 г. и да изпитате сами как шофьорите сега трябва да се движат по асфалта. Следователно за F1 22 физиката е коригирана, за да симулира възможно най-добре усещането от новите коли.

Image
Image

Няма режим на история, но F1 Life

В F1 2021 играчите можеха да започнат с нов режим, наречен Braking Point. В този режим на история изпитахте възхода на новобранеца Ейдън Търнър във Формула 1. Във F1 22 няма да има само режим на история. Според Codemasters, създаването на история отнема две години, така че не е възможно да спрете режима във всяка игра на F1.

Вместо това има друг режим във F1 22. Във F1 Life можете да изпитате блясъка на пилот от Формула 1. По този начин можете да персонализирате облеклото за вашия собствен шофьор, но също така да покажете всичките си трофеи и суперколи в луксозния си дом.

Суперавтомобилите, които можете да отключите, включително най-бързите коли от Ferrari, McLaren и Aston Martin, не са само за шоу. Можете също така да използвате скъпите коли за различни разходки по съществуващите писти. Например, ако искате да тествате колко сте бързи със суперавтомобил на пистата Силвърстоун или Зандвоорт, това е възможно.

Image
Image

Състезание с VR очила пред очите ви

Любим начин за много играчи на F1 игри е да играят заглавията със състезателно колело и педали. В края на краищата, тогава усещането е още по-все едно наистина сте в болид от Формула 1. С F1 22 можете да изведете това изживяване на още по-високо ниво.

Codemasters добави поддръжка за VR очила за новото заглавие. По този начин изглежда, че наистина се състезавате заедно с пилоти като Верстапен и Хамилтън. Само внимавайте да не ви се гади, ако попаднете в катастрофа и колата ви прелети над пистата.

Не всички VR очила ще могат да се използват с F1 22. Например, няма да има поддръжка за PSVR и функцията ще остане изключително за PC играчи за момента. Очилата за виртуална реалност, които официално могат да се използват във F1 22 са:

  • Индекс на клапана
  • Oculus Quest 2
  • Oculus Rift S
  • HTC Vive
  • HTC Vive Cosmos
Image
Image

Малко по-реалистично

Ако не изберете да използвате VR очила, все още има повече опции, за да направите изживяването по-реалистично. Codemasters добави редица нови функции във F1 22, които играчът може да избере да включи или изключи.

Докато в предишните игри много процеси освен състезанията бяха автоматизирани, във F1 22 можете сами да карате обиколката на формацията и обиколките зад колата за безопасност. Също така е важно да поддържате гумите си топли, така че да са в идеалния прозорец, когато състезанието започне или започне отново.

Можете също така да изберете сами да организирате питстопа. Например, ще трябва да се уверите, че не карате твърде бързо в питлейна и че влизате в бокса точно в точното време. Неспазването на това може да доведе до наказание във времето или бавно спиране в бокса. Следователно всички тези нови опции предоставят много елементи, в които може да се реши състезание, точно както в реалния живот.

Image
Image

Дата на пускане на F1 22

Ако нямате търпение да започнете с F1 22, тогава не е нужно да чакате дълго. Пускането на състезателната игра е насрочено за 1 юли. Също така е възможно да започнете състезанието малко по-рано.

F1 22 ще бъде пусната в две версии за PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One и Xbox Series X: Standard Edition и Champions Edition. В допълнение към планина от уникални предмети в играта, Champions Edition ви дава достъп до F1 22 три дни по-рано, на 28 юни.

Популярна тема