Най-добрите сезони на сериали на HBO за всички времена

Съдържание:

Най-добрите сезони на сериали на HBO за всички времена
Най-добрите сезони на сериали на HBO за всички времена
Anonim

За този списък с най-добрите сезони на сериали на HBO първо разгледахме най-добрите сериали, правени някога от HBO. За протокола, в списъка не сме включили минисериали, които имат само един сезон. Сериали, от които можете да гледате сезон до голяма степен (или дори изцяло) независимо, имат малко предимство.

Игра на тронове (сезон 4)

Започваме със сериала, който отново постави HBO на картата. Игра на тронове е името на сериала, който през 2013 г. отново направи HBO един от най-големите канали в света. В края на краищата, шумът около този сериал избухна едва след сезон 2 в навечерието на третия сезон. Този сезон беше фантастичен, но се оказа, че сезон 4 спечели титлата като най-добър сезон на сериала.

Сезон 4 на Game of Thrones вече успя да хване публиката за гушата само след два епизода, докато зрителите все още се въртяха от шокиращия трети сезон. Поредицата от епизоди, която последва, донесе най-добрата актьорска игра, която сериалът някога е виждал, благодарение на Тирион Ланистър на Питър Динклидж и безпрецедентните екшън сцени в епизоди 8 и 9. Изглежда почти невъзможно, но в крайна сметка се оказа, че финалът е „Децата “, който излезе на върха като най-добър епизод.

Типично за качеството, което Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс успяха да осигурят в Сезон 4. Всеобхватната история набра скорост, която беше грациозно трансформирана във феноменална телевизия. Това, че Бениоф и Вайс не успяха да приложат същия трик през последните два сезона на сериала, е още по-странно.

Остатъците (сезон 2)

От петте сериала на HBO в този списък, The Leftovers е странният. Това е най-малко известният сериал и този, който само го измъкна от мрежата. Все пак създателят Деймън Линделоф (от Изгубената слава) успя да се възстанови след средностатистическия първи сезон, който понякога беше малко безпосочен в разказването на завладяваща история. За щастие, вторият сезон реши този проблем с меко рестартиране.

Повечето от героите бяха преместени в нова обстановка, в село, където никой не е изчезнал поради Внезапното напускане. Измисленото село бързо се превръща в детска площадка, в която Линделоф поставя всеки герой под микроскоп, за да разкрие основните проблеми около вярата и вътрешните демони. И все пак, въпреки че изглежда непривлекателен, сериалът успява да завладее всеки епизод и сериалът се превърна в един от най-добрите сериали на HBO на всички времена благодарение на този сезон.

The Wire (сезон 4)

Лошите сезони всъщност не съществуват, когато говорите за The Wire, но има един сезон, който стои главата и раменете над останалите. The Wire показва основните проблеми на бедните квартали в американския град Балтимор, а в сезон 4 фокусът е върху децата в бедните квартали. Това придава допълнителна тежест на сезона. Едно е да видиш възрастни да извършват сериозна престъпна дейност, но след като децата го направят, това е съвсем различна история.

След като забележите, че много от престъпниците в поредицата като деца дори не са имали избор какво ще правят, вие получавате съвсем ново усещане за това как работят бедняшките квартали. В допълнение, The Wire Season 4 смразяващо задава тона за петия и последен сезон на хитовата поредица. Силата на четвъртия сезон е главно новата перспектива, която получавате от училищата и какво е децата да растат в бедни квартали с малко възможности. Това е абсолютно задължително за всеки, който все още не е гледал сериала.

Image
Image

Семейство Сопрано (сезон 2)

Семейство Сопрано все още е високо в списъка на най-добрите сериали на всички времена. Това също прави трудна задача изборът на най-добрия сезон в този смразяващ кръвта сериал за мафията. Все пак завършихме с втория сезон поради убийственото темпо на сезона, защото има само 13 епизода.

Темпото е бързо и създателите знаят много добре какво искат да постигнат в сезона с Тони Сопрано (изигран от легендарния Джеймс Гандолфини). Докато първият сезон се фокусира върху това как Тони е брутален мафиот, когото тайно харесвате, вторият сезон разкрива истинската му същност. Начинът, по който успяваш да се вкопчиш в екрана в продължение на 13 епизода.

Истински детектив (сезон 1)

Въпреки че Истински детектив е загубил известно качество през годините, първият сезон на този детективски сериал все още е феноменален. С Уди Харелсън и Матю Макконъхи, антологията представи особено закачливо дуо, което плени по безпрецедентен начин в продължение на осем епизода. Особено на Макконъхи може да се благодари за превъплъщението му в ролята на Ръстин "Ръст" Коул.

Във феноменалния първи сезон на сериала Ръст и неговият партньор Мартин „Марти“Харт (изигран от Харелсън) трябва да разследват убийството на проститутка. Но това е само насока за сериала, развиващ се в различни времеви периоди от живота на детективското дуо. Там, където сериалът наистина блести, са диалозите, които се изговарят главно чрез Rust и една от най-добрите единични екшън сцени, които някога са се появявали по телевизията.

Най-добрите сезони на сериали на HBO, които не можете да пропуснете

Сезоните на сериала по-горе са абсолютно задължителни, ако търсите нов сериал за гледане. Видяхте всичко? След това можете също да разгледате този списък с най-добрите сериали на Netflix от 2021 г.

Популярна тема