5 причини да гледате Westworld сезон 4

Съдържание:

5 причини да гледате Westworld сезон 4
5 причини да гледате Westworld сезон 4
Anonim

Когато Westworld стартира през 2016 г., това беше големият нов хитов сериал от HBO, мрежата зад Game of Thrones, The Wire и The Sopranos. Четвъртият сезон започна, но популярността около сериала рязко спадна. Едва ли някой говори за поредицата, която съдържа дълбоки въпроси за човечеството, равенството и връзката между човека и машината.

Предупреждение: Тази статия съдържа спойлери за първите три сезона на Westworld

1. Напрежение навсякъде

Това е поразително, защото четвъртият сезон на Westworld отново е пълен с вълнение и сензация. Третият сезон на сериала постави началото на нова ера за сериала. Без да разкриваме твърде много спойлери, може да се каже, че сезон 4 представя малко по-ясен път.

За четвърти сезон има по-малко неясноти относно това кой всъщност е злодеят, проблем, с който сериалът се бореше в предишните сезони. Начинът, по който се появи този злодей, предизвиква главоболие.

Тези, които са гледали вярно първите три сезона, ще знаят точно кой е злодеят и в каква позиция се намира този антагонист. Нека това е просто позиция, която подготвя много заплахи от първия епизод. Така че е време да седнете на ръба на седалката (или дивана).

Image
Image

2. Разкриване на мистерии

Една от най-големите причини да гледате Westworld Сезон 4 несъмнено е да разкриете неговите мистерии. Създателите Джонатан Нолан и Лиза Джой се гордеят с това, че опровергават очакванията и създават сложни мистерии. В резултат на това се появи игра на котка и мишка със зрителите.

Зрителите непрекъснато измислят теории и конспирации и ги споделят онлайн, докато общността за сътрудничество се опитва да разгадае мистериите на всеки сезон. Westworld не е против множество времеви линии, герои, за които не знаете дали са роботи или хора и дори смъртта изглежда не означава много в Westworld. Добавете всичко заедно и веднага ще получите основата за сезон 4 на Westworld.

3. Дълбока тема

Един аспект на Westworld, който феновете обичат от самото начало, са дълбоките слоеве, които поредицата има. Първият сезон беше изцяло за това какво е да си човек. Паркът Westworld, който е пълен с роботи, които изглеждат точно като хора (наречени Hosts), бавно, но сигурно оживя и започна да формира собствена съвест.

Сезон 2 разшири тази тема чрез въстание на домакините, борещи се за правата си по доста кървав начин. Третият сезон се развива изцяло извън Westworld, в който връзката между човек и машина е изведена на преден план. Особено илюзията за избор беше централна за това.

Четвъртият сезон също ще има централна тема, е доста сигурно. Като се има предвид, че са излъчени само два епизода, е трудно да се каже каква е темата този сезон. За щастие можете сами да откриете това, като гледате сериала!

Image
Image

4. Качествен актьорски състав

Един аспект, в който Westworld безспорно блести, е актьорският състав. Сериалът на HBO включва невероятно силни имена от първия си сезон, като Евън Рейчъл Ууд като Делорес, Джефри Райт като Бърнард и Ед Харис като Човекът в черно. Теса Томпсън и Тандиу Нютън също блестят в ролите си, докато Джеймс Марсдън също се завръща този сезон. Освен това, Арън Пол (от известността на Breaking Bad) беше избран в Сезон 3 за ролята на Калеб и той също е включен отново в Сезон 4.

Сериалът има и умен начин да запази актьорския състав всеки сезон. Героите, които умират, понякога се заменят от домакини, които имат точно подобие. В резултат на това актьорският талант в сериала не губи работата си и актьорите и актрисите получават шанса да играят напълно различен герой, нещо, което Евън Рейчъл Ууд прави този сезон, докато играе нов герой на име Кристина.

5. Футуристично бъдеще

Фактът, че Westworld работи много с роботи, всъщност показва, че поредицата се развива в бъдещето. Четвъртият сезон на Westworld прави тази стъпка напред. Докато предишните сезони се развиват (в по-голямата си част) през 2050 г., сезон 4 прави седемгодишен скок.

Сезонът се развива доста след революцията, предизвикана от Делорес и Калеб. В сезон 3 видяхме как бъдещето до голяма степен разчита на технологии извън самия парк и сезон 4 изглежда продължава тази тенденция, въпреки че човечеството изглежда харесва технологиите малко по-малко. Може би това е свързано със злия AI от Сезон 3, който вече е начертан и може да предскаже жизнения път на всяко човешко същество.

За щастие, не виждаме тази сюжетна линия отново в сезон 3 и с това един от най-мразените аспекти на сериала изчезна. Може би за някои зрители, които са се отклонили, това е допълнителна причина да се върнат. Препоръчваме ви все още да се борите през сезон 3, защото гледането на Westworld след пропускане на епизоди е лоша идея. Тогава вече не разбирате сложната структура на сериала.

Westworld Сезон 4 вече е по HBO Max. Нови епизоди се появяват всеки понеделник. Сезонът ще има общо осем епизода.

Популярна тема