Monster Hunter World Iceborne Review - Избиване на чудовища в снега

Съдържание:

Monster Hunter World Iceborne Review - Избиване на чудовища в снега
Monster Hunter World Iceborne Review - Избиване на чудовища в снега
Anonim

Monster Hunter World Iceborne продължава оттам, откъдето спря основната игра. Разкрили сте тайните на Zorah Magdaros, ядете Nergigante за закуска и носите останките от паднали чудовища гордо на раменете си. Никое чудовище вече не може да ви контролира.

Следващия път, когато отидете на експедиция в Древната гора, ще забележите някои странни неща. В джунглата е мъртва тишина, всички животни сякаш са си тръгнали със северното слънце и изведнъж десетки Легиана летят на север, пеейки. Естествено, този странен феномен трябва да бъде проучен и изследователската комисия се отправя към нова и мистериозна земя, покрита с дебел слой сняг. Време е да се съблечете от зимните дрехи и да изследвате спиращия дъха хълм Hoarfrost Reach.

Разнообразие от нови чудовища за лов

Както във всяка игра Monster Hunter, историята е тънка и просто извинение да поставите ловците на пътя на пренаселените чудовища. И Iceborne успява в това с летящи цветове. Новият списък от чудовища в експанжъна е разнообразен и впечатляващ, с нови и стари чудовища.

Например, новият антагонист в Iceborne, роля, изпълнявана в основната игра от Nergigante, леденият дракон Velkhana. Не е изненадващо, че експанжън с тема лед въвежда чудовища, създадени за този климат, и Велхана не е единственият. Банбаро е гигантски вид бивол, който използва рогата си, за да смазва ловците и вади с лекота борови дървета от земята, а Беотодус обича да плува под снега и след това да атакува отдолу.

В допълнение към чисто нови чудовища, феновете ще се почерпят и със завръщането на някои класически чудовища. Tigrex, Zinogre и Nargacuga със своята скорост ще накарат много ловци да се разбягат с писъци, а Brachydios бързо ще доведе лова до край с голяма експлозия. Добавете към това няколко подвида чудовища, които се появиха в основната игра - като Anjanath, Pukei Pukei и Tobi Kadachi - и ще видите, че Monster Hunter World Iceborne може да ви занимава дълго време с броя на новите врагове.

Преглед на Monster Hunter World Iceborne
Преглед на Monster Hunter World Iceborne

Изненадващо трудни битки

Чудовищата също са много по-трудни за победа, отколкото сте свикнали в Monster Hunter World. Вместо мисии от висок ранг, в разширението ще започнете с Master Rank, нивото на трудност, известно като G-Rank в предишните игри на Monster Hunter.

Master Rank не означава само, че екзотичните животни, които идват по пътя ви, са много по-трудни за убиване и нанасят много повече щети. Възможностите, които имате като ловец, също са ограничени. Ефектите на състоянието като парализа, например, имат много по-кратък ефект и ако използвате твърде много флаш модули срещу летящи чудовища, те изобщо ще спрат да реагират. Ще трябва да използвате ресурсите, които имате спорадично, защото ловът ще отнеме много време.

Преглед на Monster Hunter World Iceborne
Преглед на Monster Hunter World Iceborne

Завъртете се във въздуха с Clutch Claw

За щастие, разработчикът Capcom донякъде се приспособи към играчите, като даде на всеки тип оръжие нови атаки и въведе Clutch Claw. Това означава, че всички видове оръжия в Iceborne могат да използват прашката си, докато държат оръжие в ръката си. Разширяват се и възможностите за това.

Използвайки Clutch Claw, можете да се придърпате към определена част от тялото на чудовище, за да предприемете целенасочени атаки. Внимавайте обаче, защото докато държите противника, вие сте лесна мишена. Рискът си заслужава, защото с няколко атаки, засегнатата част от тялото ще бъде повредена и ще понесе допълнителни щети от следващи атаки.

В допълнение, с Clutch Claw можете да използвате и останалите боеприпаси от манивелата наведнъж. Издърпайте се до главата на чудовище, за да отприщите всичко наведнъж с експлозия в лицето му и шансовете са, че той ще падне на земята за кратко. Моменти като тези струват теглото си в злато поради намалената ефективност на елементите.

Преглед на Monster Hunter World Iceborne
Преглед на Monster Hunter World Iceborne

Нова броня, за да откраднете шоуто

Освен Clutch Claw и новите атаки, разбира се, има и друг начин да намалите шансовете по свой начин: силни оръжия и броня. С гамата от нови чудовища имаше огромно количество нови комплекти брони за правене и броят на допълнителните надстройки за оръжия също е огромен. Въпреки че ще трябва да работите усилено за тези нужди.

За да се запази балансът между чудовища и ловци донякъде равен, нови умения също са добавени към частите на бронята. Например, за потребителите на Lance, Offensive Blocking е перфектно допълнение, нанасяйки повече щети за кратко време след успешна отблъсната атака. А на съществуващите умения са дадени допълнителни нива за подобряване на ефективността.

Преглед на Monster Hunter World Iceborne
Преглед на Monster Hunter World Iceborne

Monster Hunter World Iceborne Review - Разширение по книгата

Monster Hunter World Iceborne прави точно това, което едно разширение трябва да прави: надграждане на основната игра по интересен или предизвикателен начин. С голям брой нови чудовища, оръжия, брони и умения има достатъчно, за да занимава играчите десетки часове. В допълнение, новите мисии на Master Rank са приятни и предизвикателни. Между вашите яхти има и малка мини игра, с която да се отпуснете.

Въпреки че Iceborne все още се опитва да направи нещо интересно с историята, това е най-слабото му място, както и останалите заглавия от франчайза. Но феновете на поредицата не връщат Iceborne у дома за задълбочена история. Намираме цената от 60 евро за малко висока за удължаване. Да, Iceborne добавя много към основната игра, но самата основна игра все още има повече съдържание, когато става въпрос за зони и чудовища. Независимо от това, можем искрено да препоръчаме Iceborne на всеки, който се интересува от Monster Hunter World.

Плюсовете и минусите

  • Новите зони изглеждат красиво
  • Master Rank е хубаво и предизвикателно
  • Достатъчно нови и стари чудовища за битка
  • Clutch Claw и нови атаки
  • 60 евро са доста високи за удължаване
  • Историята все още е тънка хартия

Популярна тема