Ревю на Monster Hunter Rise - Лов на Switch

Съдържание:

Ревю на Monster Hunter Rise - Лов на Switch
Ревю на Monster Hunter Rise - Лов на Switch
Anonim

Какво е Monster Hunter?

За непосветените, ще направим кратко въведение в Monster Hunter. Това е игра, в която играчите ловуват големи чудовища сами или с до трима приятели. Те избират между четиринадесет вида оръжия, всяко с уникален стил на игра. Победените чудовища осигуряват материали за създаване на нови оръжия и брони. След това те ви помагат да започнете мисии срещу по-мощни чудовища. Има история, но тя със сигурност не е фокусът.

И не очаквайте тези по-добри брони и оръжия да ви превърнат в безсмъртни титани. Дори с вашето оборудване за късна игра, чудовище от ранна игра може да ви нокаутира с няколко удара. Вместо това игрите Monster Hunter и следователно Rise искат играчите да станат по-силни под формата на опит. Научете как работят вашите оръжия и какво могат да правят чудовищата и ще откриете, че всичко става по-лесно и по-забавно.

Колко висок е прагът за влизане?

Ако четете интрото и се чудите дали е невъзможно да вземете игра като тази, не грешите напълно. Въпреки че прагът в Rise е по-нисък от всякога, това не означава, че наистина трябва да свикнете. Видовете оръжия не са толкова инстинктивни, колкото класовете, които имате в много други ролеви игри. Разликата между магьосник и воин е очевидна веднага. Но какво можете да очаквате от дълъг меч или чифт двойни остриета? И докато магьосникът винаги ще бъде магьосник, боецът в Monster Hunter винаги може да избере да вземе друго оръжие.

Чувствате ли се сякаш се давите в плаващи пясъци? Тогава нашата статия със съвети може да ви помогне

Monster Hunter Rise иска от играчите да намерят удовлетворение в постоянството и личното израстване. Докато Diablos бъде представен, нов играч може за кратко да почувства, че се удря в стена. Но те също получават чук, натиснат в ръката си, за да разбият тази стена. И човече, чувстваш ли се добре. Ако искате сами да разберете какво е това, няма по-добро време да започнете от Monster Hunter Rise.

Разработчиците съзнателно направиха началото на Rise по-лесно от предшествениците си, защото искат играчите да експериментират с новата механика: Wirebug. Това е фантастично, защото дава на всеки по нещо. Новите играчи се радват на по-малко предизвикателство, а опитните играчи могат да се насладят на играта с новата си играчка. Освен това, след като разберат Wirebug, ветераните ще си проправят път към истинските предизвикателства много по-бързо. И затова са тук! Също така се нуждаете от по-малко материали от преди, за да направите нови оръжия. Това насърчава да опитате други видове оръжия. Така че се забавлявайте да експериментирате!

Image
Image

Повече от същото, но различно

Ветераните ще бъдат облекчени да чуят, че Monster Hunter Rise е в известен смисъл повече от същото. Играта остава вярна на природата си. Ако вече сте фен на поредицата, има много голям шанс Rise също да ви хареса. Много популярни чудовища от поредицата се завръщат. Бяхме особено щастливи да видим отново нашия любим Мизуцуне. Това беше недостатък в света!

Но Capcom също успя да добави малко вкус под формата на незадължителни настройки. Вече е възможно да променяте атаките с Switch Skills. След няколко мисии се въвежда тази опция. Това може да се намери в същото меню, където можете също да персонализирате оборудването си в полето за артикули. В крайна сметка има три атаки, които можете да промените. Например, избрахме да пожертваме по-мощна атака за такава, която улеснява повалянето на чудовище в безсъзнание за известно време. Не е толкова обширен като Hunting Styles in Generations и му липсва този усет. Следователно изборът на умение за превключване не се чувства толкова вълнуващо или иновативно, както преди. Хубаво е, че опцията е налице, а разнообразието е добре дошло. Но можеше да бъде представен малко по-вълнуващо. За щастие, усетът може да бъде открит в следващата глава.

Помощ, има насекомо на ръката ми

Потребителите на Insect Glaive вече бяха свикнали с Kinsects, но сега и други играчи трябва да повярват в това; всички имаме гигантски насекоми с нас. Но не се страхувайте, Wirebug е тук, за да ви помогне. И как! Всички оръжия вече имат някои нови способности под формата на Wirebug атаки. Например, сега можете да ударите Hunting Horn срещу чудовище, за да прикрепите жица, след което затегнете бележка. Жицата води тази бележка направо до чудовището за силен удар!

Внимателните играчи ще забележат, че щетите, причинени от Wirebug атаки, имат син фон. Това е така, защото има друга причина за извършването на тези атаки. Нанесете достатъчно от този тип щети и ще получите шанс да яздите чудовището. След това можете временно да го контролирате, за да извършвате атаки или да удряте стена. Тази механика замества „монтирането“, което видяхме в предишни игри. Страхувахме се, че този трик за езда на чудовища ще отвлече вниманието от играта, но бяхме приятно изненадани! Забавно е да контролираш чудовище. И ако не ви се иска, винаги можете да го разбиете в стената. След това чудовището получава нездравословно количество щети и след това пада на пода.

И това не спира до тук за Wirebug. Тук наистина се появява подзаглавието „Възход“. За първи път наистина е възможно да скочите в Monster Hunter! С помощта на тази механика можем да изследваме много по-високи сфери. Това също е начин за разработчиците да направят картите по-големи, без играчите да трябва да пътуват много по-дълго, за да стигнат до целта. Има само допълнителна посока; нагоре!

Image
Image

Monster Hunter Tower Defense

Също нови за Monster Hunter Rise са мисиите за вилнеене. В този режим на играчите първо се дава известно време за изграждане на защита. След това орда от чудовища ще ги атакува. Това са същите чудовища, които можете да ловите, въпреки че ще бъдат малко по-слаби. Но сега трябва да се изправите срещу орда! Това се свързва доста добре с новата механика за каране на чудовища. Контролирането на чудовище сега има голямо влияние. Бойците могат сами да влязат в битка или да пилотират балисти, оръдия и други.

Този режим е много подобен на игри като Dungeon Defenders. Хубаво е, но страда от същите проблеми. Забързано и скучно е да го правиш сам. Въпреки че силата на едно чудовище зависи от броя на играчите, може да се окаже, че те са на много различни места на картата. Това означава, че трябва да тичате много напред-назад, когато сте сами, докато можете да разпределите задачите си в група. Чувствахме се повече като мини игра за нас и почувствахме, че очевидно е по-фокусирана върху мултиплейър. По време на периода на преглед нямаше толкова много играчи, така че можеше да се чака дълго за съотборниците. Ето защо не можахме да проверим колко е забавно с приятели. Може би щяхме да се забавляваме малко повече с него.

Независимо дали харесвате този режим или не, не можете да го игнорирате напълно. Това е така, защото вашите оръжия могат да бъдат надградени с материали, които можете да получите само от мисии Rampage. И тези надстройки са доста мощни! Така че понякога ще трябва да прекарате известно време в хаоса на Rampage. Надяваме се, че това не изглежда като наказание с приятели.

Близане на графична боя

По това време имахме най-вече похвали за демото. Един от недостатъците, които споменахме тогава, е външният вид. Сега, разбира се, не искаме да се потупваме твърде силно по рамото, но изглежда Capcom е прочел нашата статия. Играта изглежда страхотно. Е, няма реалистичната графика на World, но Monster Hunter Rise има определен стил и красота. Фактът, че чудовищата имат по-малко полигони, е двойно компенсиран от доза допълнителен характер. И проблемът с фона всъщност вече не се появява. Може би всичко е в нашите глави, но го намерихме за много по-приятно да играем.

Моментът, в който наистина бяхме продадени, беше, когато Раталос постави огнева линия на пода. Цветовете и анимацията трябваше да умрат! Буквално, защото тази атака беше по-опасна, отколкото си мислехме… Пурпурните пламъци на Magnamalo също изглеждат страхотно. А оръжията са голяма крачка напред от света. Capcom отново остави реализма на заден план, за да използва по-разнообразни и понякога странни дизайни. Ако играчите искат, те могат да завъртят голямо плюшено мече като чук! За феновете, които не харесват толкова това, винаги можете да го пропуснете. Това прави всичко малко по-малко монотонно.

Това не отнема от факта, че Rise е крачка назад от World и е важно да коригирате очакванията си. Това е като преминаване от 1080HD обратно към 720p. Това, разбира се, е неизбежно. Switch остава хибридна ръчна конзола, а не по-мощните конзоли и чудовищни компютри. Просто искаме да кажем, че играта определено си заслужава.

Image
Image

Заключение

Като цяло сме много развълнувани от Monster Hunter Rise. Може да не е за всеки, но геймърите, които обичат малко предизвикателство, ще харесат тази игра. Има характер и хъс. Повечето от новите машинни глави работят много добре. Само режимът Rampage беше малко разочароващ. И дано е по-добре с приятели! Плюс това, разработчиците не са пожертвали нищо от отличния геймплей, който сме свикнали да очакваме от поредицата. В допълнение, прагът за влизане е намален, което е много приятно за новите играчи. Ветераните могат да използват това по-лесно начало, за да експериментират с уменията Wirebug и Switch, така че никой да не страда.

Плюсовете и минусите

  • Rise надгражда отличния геймплей на своите предшественици
  • Прагът за влизане е намален малко
  • Новият Wirebug е фантастичен
  • Switch Skills осигуряват повече разнообразие
  • Отлично предизвикателство
  • Режимът Rampage е скучен и забързан за игра сам
  • Уменията за превключване нямат усет

Популярна тема