Ревю на Voice of Cards - Красиво, но не много смело

Съдържание:

Ревю на Voice of Cards - Красиво, но не много смело
Ревю на Voice of Cards - Красиво, но не много смело
Anonim

Ако сте гледали маркетинг за Voice of Cards: The Isle Dragon Roars, може да останете с впечатлението, че това е игра на карти. Това просто не е така: почти всичко в играта е представено с карти, но това има малко влияние върху играта. Няма изграждане на тесте, не харчите никакви карти, когато използвате атака, и не е нужно да имате късмет с това кои карти изтегляте на ход.

Традиционна простота

Вместо сложна игра с карти, Voice of Cards предлага сравнително проста походова бойна система. С до трима членове на вашата група отивате да се биете срещу чудовища. На свой ред, вашите герои получават шанс да извършат действие. Това може да е атака или друго умение, или можете да използвате предмет.

С изключение на една основна атака на герой, всички умения използват скъпоценни камъни. Те заместват магията, от която се нуждаете в много други игри, за да извършвате определени атаки. В началото на всеки ход автоматично получавате скъпоценен камък и някои предмети и умения могат да генерират повече. Няма да ви се налага да правите последното твърде често, защото много умения с малко изискване за скъпоценни камъни остават ценни през цялата игра.

Image
Image

Според нашия опит, Voice of Cards не беше RPG, която изисква сложни стратегии. Не трябваше да мислим много за конструкцията на бронята или идеалния състав на отбора. Следете здравето си, запомнете кои елементи са ефективни срещу чудовищата в определени области и ще преминете през историята почти невредими.

Лов на островния дракон

Говорейки за историята, причината за вашето приключение е класическа: трябва да убиете дракон. Чудовището е заплаха за кралството и кралицата е издала награда за всеки, който го убие. Тази награда е основната причина главният герой (име по подразбиране Аш) да тръгне след дракона заедно с неговия чудовищен, но много сладък спътник Мар. Историята става малко по-сложна от това в даден момент, но няма да навлизаме в твърде много подробности за целия сюжет тук.

Историята е достатъчно добра, за да задържи вниманието ви, но в никакъв случай не е шедьовър. Важен фактор за нас беше, че настроението се промени много бързо. Тонът на играта остава доста лек за дълго време, докато внезапно изчезне в момента, в който започнете да се приближавате до ключалката. Не е изненадващо, че играта става малко по-сериозна към края, но тук е голям обрат, който се откроява двойно, защото веднага следва един от най-изрично комедийните моменти в играта.

Image
Image

Вкъщи навреме за чай

Между другото, няма да ви отнеме цяла вечност, за да стигнете до края на приключението. Това има редица причини. На първо място, това просто не е дълго приключение и на всичкото отгоре можете да се справите с повечето срещи доста гладко. Но друг фактор е, че също няма какво да ви разсейва от основното търсене.

Има незадължително съдържание, но то често се състои от сандък със съкровища тук и там или малка работа за NPC. Наградите си заслужават, но малко здравословно любопитство е достатъчно, за да се натъкнете на почти цялото незадължително съдържание почти само по себе си. Не са включени обширни странични мисии, които допълнително задълбочават света.

От една страна, това означава да играете Voice of Cards, докато все още се забавлявате. Може да са ви необходими около десет часа, за да завършите играта, вместо понякога почти сто часа, които другите игри искат от вас. Все пак някак си се струва, че все още има потенциал в играта, който би могъл да бъде проявен с една или две странични мисии, без да прави играта ненужно дълга.

Image
Image

Свят на масата и в главата ви

Голяма причина, поради която нямаме нищо против няколко допълнителни часа е, че светът на Voice of Cards е доста приятен за живеене, докато играете. Картите може да не отразяват много подробно заобикалящата ви среда, но в определени моменти ви приканват да си представите какво се случва около вас. Атмосферната и често закачлива музика също помага.

Представянето като настолна RPG е една от най-силните страни на играта и отива една крачка по-далеч от картите. Например, можете да видите масата и по време на битки зарове минават тук и там. Освен това има истински Game Master, който служи като водач и разказвач. Той също така от време на време ще намекне как се чувства относно избора ви за диалог, засилвайки усещането, че има истински човек, който провежда настолна кампания за вас.

Преглед на Voice of Cards - Играйте безопасно

Начинът, по който се представя Voice of Cards: The Isle Dragon Roars, определено е една от най-силните страни на играта. Видео игра, която се представя за настолна игра, е приятна промяна и от време на време стимулира въображението. Само това прави играта си струва да се играе.

Въпреки това, трябва също да се каже, че под този красив горен слой има игра, която често играе на сигурно. Тук няма да намерите интересна нова бойна система и вероятно няма да намерите и новата си любима история. Играта е достатъчно добра и забавна, че не можете да я победите за трите десетки, които струва. Със сигурност не, ако се интересувате от соло игра на Dungeons & Dragons.

Плюсовете и минусите

  • хубава презентация
  • силен саундтрак
  • Game Master допринася за усещането за маса
  • играта е доста безопасна
  • внезапна промяна на настроението
  • можеше да е малко по-дълго

Популярна тема