Интервю със Starni Games за украинските военни истории

Съдържание:

Интервю със Starni Games за украинските военни истории
Интервю със Starni Games за украинските военни истории
Anonim

Когато свободата изведнъж не е очевидна

Ukraine War Stories е напълно безплатна игра, чиято първа глава наскоро беше пусната в Steam. В тази глава играчите са отведени в Хостомел и там се запознаваме със стареца Алексий, който иска да избяга със съпругата си, когато руснаците нахлуват, но всъщност е твърде късно. Какви избори ще направите след това? Това е въпросът. „Ние като разработчици искаме да предизвикаме този вътрешен монолог и да се уверим, че играчите не са просто „странични наблюдатели“, а „активни участници“в събитията“, казва Александър Андрошчук.

Андрошчук е видял войната със собствените си очи. Например той и семейството му бяха скрити в мазето на гараж в продължение на две седмици. Този гараж се намираше близо до къщата му. През втората седмица всичко беше окупирано от руснаците. „На 9 юни беше обявена официалната евакуация и семейството отиде в колата до мястото за евакуация, където имаше петкилометрово задръстване.“За щастие на Андрошчук те успяха да избягат, но не всички успяха. Още хора се криеха в гаражите, които бяха отдадени под наем. „Хората, които се опитаха да напуснат преди официалната евакуация или дори по време на официалната евакуация в последователни дни, имаха по-малко късмет. Стреляно е по автомобили."

Image
Image

Как такива свирепи истории се разказват артистично

За него, както и за целия екип, е задачата да изобрази вярно събитията от войната. Някои неща обаче трябваше да се обсъдят вътрешно, защото трябваше да има баланс между това да покажеш истинските ужасяващи събития и да не бъдеш прекалено тежък към читателя, така че всеки да спре на половината път.„Не искаме да омаловажаваме ужасяващите събития, като същевременно се уверяваме, че е четливо. Дори помолих майка ми да прочете Hostomel. Тя смяташе, че е точно така."

Ukraine War Stories има уникален художествен стил, в който винаги се използват истински снимки, но които в крайна сметка изглеждат като вид картина с маслени бои. На играча винаги се показват тези видове художествени картини, заедно с текстове. По този начин историята винаги се оформя, като от време на време трябва да се прави избор какво може да повлияе на резултата от историята.

В допълнение към историята на Hostomel, пълната игра ще има още една история за Bucha и Mariupol. „Всяка история е различна с главните герои, сюжетната линия и елементите на играта. Всяка история ще има различен подход по отношение на параметри и механика на избор.“Историята на Буча се фокусира върху двама тийнейджъри на 15 и 17 години, а в историята на Мариупол това са лекари, които работят в болница. Със сигурност ще бъде интензивно. Максим Ризник посочва, че е било просто невъзможно да не се разчувстваш, докато пишеш. Той подчертава, че войната продължава от осем години и играчите дори няма да видят или чуят най-интензивните истории, които той и другите са преживели.

Image
Image

Работата във военна зона не е лесна

Когато попитаме Андрошчук дали не се страхува, че хората са „уморени от войната“и не искат да играят играта по-късно, той отговаря не. „И преди сме правили исторически игри – за Втората световна война – и много играчи се радват да играят и да научават нещо ново за епохата в същото време. Сега правим основно същото, но с историческите събития, които се случват точно сега."

Екипът работи усилено, за да подготви играта за пускането през октомври. Работата от столицата сега е много по-лесна, отколкото когато войната току-що беше започнала. Средният работен ден през март изглеждаше всичко друго, но не и нормален, казва Андрощукс. Например, много трябваше да бягат и той също взе свой колега близо до фронта, който след това живееше с него един месец. Вече не брояха часове и бяха гъвкави, някои не винаги можеха да работят заради войната, заради полета, сирените за въздушна тревога и т.н. Когато взе колегата си, той също не можеше да работи.

Image
Image

Ukraine War Stories приближава войната още по-близо до дома

Androshchuks продължава: „На връщане териториалната отбрана (доброволчески войски) ни помоли да вземем млада двойка от Ирпин (град близо до Буча и Хостомел) - покрайнините на Киев - до централна гара, която имаха нищо с тях, те ни казаха, че къщата им се е срутила частично, когато са се скрили в мазето и украинските войски са дошли при тях и са ги помолили да напуснат възможно най-скоро, преди къщата да се срути напълно и руските войски да дойдат (те бяха много близо)."

Така че трябваше да избягат няколко мили до най-близката магистрала, където се провеждаха евакуационните дейности. „Автобусът ги откара до покрайнините на Киев и там влязохме ние. Те ни казаха, че цял живот са живели в Мариупол, но няколко месеца преди войната са събрали достатъчно пари, за да направят тази къща „по-безопасна място'." Цялото им семейство беше в окупирания град Мариупол, където по това време се водиха ожесточени боеве."

Играта идва през октомври. Така че имайте това предвид. Дотогава имате възможност да изпробвате част от играта чрез демонстрацията, налична в Steam. Предишни игри от разработчика могат да се играят чрез Steam:

  • Щабквартира: Втората световна война
  • Стратегически ум: Духът на свободата

Популярна тема