FIFA 23 Preview - Следващата стъпка във футболната симулация

Съдържание:

FIFA 23 Preview - Следващата стъпка във футболната симулация
FIFA 23 Preview - Следващата стъпка във футболната симулация
Anonim

Нов футболен сезон означава и нова игра на FIFA. Тази година ще бъде само последният път, когато футболна игра на EA Sports носи името на FIFA, тъй като лицензът не е подновен от скандалната Световна футболна асоциация. Тъй като FIFA 23 ще бъде последното FIFA заглавие на EA Sports, студиото естествено иска да затвори тази успешна футболна поредица с гръм и трясък и ни беше позволено да надникнем зад кулисите на футболния спектакъл, който ни очаква.

Кръстосана игра

Това, от което повечето фенове на FIFA вероятно ще се развълнуват, е, че кръстосаната игра най-накрая е във FIFA 23. Хубава мисъл е да знаете, че можете да играете с приятелите си, независимо на каква платформа са. Въпреки това все още има няколко изключения от кръстосаната игра. Например, поради различия в геймплея, няма да е възможно да има кръстосана игра между платформи от последно поколение, т.е. PlayStation 4 и Xbox One, и платформи от текущо поколение като PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC и Google Stadia.

Например, ако играете на PlayStation 5, но любимият ви FIFA противник е на PlayStation 4, пак няма да можете да играете един срещу друг. В допълнение, има малко ограничение за кръстосана игра във FIFA 23, тъй като функцията е възможна само когато играете в режими 1v1. Следователно кооперативна игра в Ultimate Team не е възможна, ако играете на различни платформи, нещо, което все още се чувства като пропусната възможност.

Image
Image

Повече внимание към жените

Както споменахме по-рано, FIFA 23 ще бъде голямото финално парче за EA Sports в поредицата FIFA и студиото иска да стане голямо за това. Студиото иска да направи това не само за мъжете във футбола, но и за жените. Например, вероятно вече сте виждали, че на корицата на FIFA 23 Ultimate Edition жената суперзвезда Сам Кер сяда до Килиан Мбапе като звезда от корицата.

Не спира дотук, защото в допълнение към международните отбори за жени, в играта вече има и клубове за жени, с които можете да играете в състезание. Освен това жените са поставени в светлината на прожекторите в областта на анимацията. EA Sports вложи време и усилия, за да даде живот на женския футбол, както виждаме сега с Оранжевите лъвици на Европейското първенство.

Image
Image

Хипердвижение 2

Миналата година се запознахме с Hypermotion във FIFA 22, на PS5 и Xbox Series X/S. Нов начин от EA Sports за включване на анимации в играта, за да създадете реалистично футболно изживяване. FIFA 23 се основава на основата на FIFA 22 с Hypermotion 2. Играта включва повече различни анимации, така че идеята е да получите още по-пълно изживяване.

Това също така отваря вратата за някои нови елементи на играта. Така че вече имате достъп до нов мощен изстрел, който е рисковано да направите, но също така идва с известно предимство. Идеята за новия мощен изстрел е да успеете да се измъкнете от вашия защитник и след това да преследвате силно удрящ прах в пресечката.

Освен това свободните удари, дузпите и корнерите също са на лопатата. Вече имате много по-голям контрол върху това как искате да ударите топката и каква крива искате да придадете на топката. Целта на всички тези елементи на играта е да въвлекат играчите още повече във футбола по време на игра и да им дадат пълно изживяване.

Разширени режими

Както предишните години, FIFA 23 също прави още една стъпка в различните режими, които предлага. Например Ultimate Team, Career, Volta и Pro Clubs получават някои нови неща, за да го поддържат хубав и свеж и да ви предложат нови изживявания. И все пак най-важното за следващата година е, че Световното първенство за мъже в Катар и Световното първенство за жени в Австралия и Нова Зеландия ще имат собствен режим.

Виждали сме това много пъти в предишните години на Световното първенство и все още е въпрос на това какъв точно ще бъде дизайнът, но EA Sports обикновено дава най-доброто от себе си тук. За запалените фенове на FIFA, потвърждаването на тези режими също ще накара сърцето да бие малко по-бързо. Освен това разполагате и с класическите режими като начален удар, които също ще осигурят достатъчно забавление на дивана или чрез кръстосана игра.

Image
Image

Идеален за новодошли

Fifa 23 също взема предвид в голяма степен новодошлите във франчайза. През годините много елементи от играта се озоваха във франчайза, което може да бъде доста трудно за новодошлите. Поради това EA Sports вече постави тренировъчен център във FIFA 23, така че да можете да тренирате със собствено темпо, използвайки различни сценарии.

Също така би имало причина опитни играчи да се потопят в тренировъчния център, за да овладеят по-сложните елементи на играта на FIFA 23, но системата е предназначена главно за новодошлите. Следователно FIFA 23 изглежда е венецът на EA Sports във франчайза на FIFA, като в същото време обръща голямо внимание на новодошлите. От 30 септември играта вероятно отново ще остане на екрана за футболните фенове по целия свят.

Image
Image

Еволюция на футболното изживяване

В допълнение към цялата информация, която ни беше позволено да видим за FIFA 23, ние също трябва да работим с играта, за да тестваме някои неща. Играта не е перфектна, но прави крачка напред в сравнение с FIFA 22. Това, което веднага се забелязва е, че играта има огромен графичен ъпгрейд. По този начин виждате наистина индивидуални газови остриета на тревата, което от своя страна прави изживяването малко по-реалистично.

FIFA 23 също изглежда поставя нов стандарт за футболни игри и предоставя на футболните фенове грандиозно изживяване. Сега трябва да изчакаме и да видим до действителното пускане на играта, защото междувременно често много неща искат да се променят. Във всеки случай, впечатлението, което имаме досега, е обещаващо, но в някои отношения има още работа.

Популярна тема