Square Enix обявява нова RPG The DioField Chronicle за 2022 г

Съдържание:

Square Enix обявява нова RPG The DioField Chronicle за 2022 г
Square Enix обявява нова RPG The DioField Chronicle за 2022 г
Anonim

The DioField Chronicle е "силно стратегическа RPG", развиваща се в свят на чест и политически интриги. В хода на историята играчите водят единици през множество битки, използвайки система за тактическа битка в реално време. Това означава, че докато можете да спрете играта на пауза, за да давате заповеди и да изследвате бойното поле, светът и враговете няма да стоят неподвижни и да чакат войските ви да дойдат на своя ред.

Следователно играчите трябва правилно да оценят ситуацията отпред, да бъдат решителни и да използват разумно широк набор от умения, класове и оборудване, за да спечелят битката. Бойните полета, където се провеждат тези битки, са смесица от диорама и реалност.

Image
Image

За какво е The DioField Chronicle?

The DioField Chronicle се развива в свят, който съчетава фентъзи и средновековни и модерни влияния. Кралството Alletain на остров DioField е в мир от 200 години под управлението на династията Shaytham, но с появата на нови сили и модерна магия, това е на път да се промени.

Alletain е богат на нефрит – ценен минерал, ценен за употребата му като основна съставка в магията и магьосничеството. Такъв ценен ресурс естествено привлича много внимание, така че е неизбежно както Trovelt-Schoevian Empire, така и Rowetale Alliance да насочат вниманието си към острова. Насред този конфликт вие поемате командването на група елитни наемници, наричащи себе си "Синята лисица". Но това име ще стане ли символ на надежда за Alletain, или ще означава трагедия?

Светът на The DioField Chronicle е оживен от ветерани на RPG жанра. Taiki (Lord of Vermillion III и IV) е отговорен за дизайна на героите, Isamu Kamikokuryo (Final Fantasy XII и Final Fantasy XIII) за концептуалното изкуство и Yuu Ohshima (Fire Emblem Awakening) за дизайна на сценария. Саундтракът също не е направен от кой да е, а от световноизвестния композитор Рамин Джавади (Game of Thrones, Westworld, Pacific Rim).

Хрониката на DioField е планирана за тази година, но точната дата все още не е обявена. Играта ще бъде пусната на PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S и Steam.

Популярна тема