Ревю на Tiny Tina's Wonderlands - Експлозия от забавление?

Съдържание:

Ревю на Tiny Tina's Wonderlands - Експлозия от забавление?
Ревю на Tiny Tina's Wonderlands - Експлозия от забавление?
Anonim

Tiny Tina's Wonderlands е изцяло нова игра от Gearbox Software, студиото зад трилогията Borderlands. За разлика от тези заглавия, Tiny Tina's Wonderlands не носи научна фантастика или пустинна планета с луди чудовища. Тези луди чудовища продължават да съществуват, но този път всички идват от Tiny Tina.

Повече смях, по-малко дрънкане

В Tiny Tina's Wonderlands малкият луд експерт по бомбите е измислил чисто нова кампания Bunkers & Badasses. Заедно с новите герои Captain Valentine (Andy Samberg), Frette (Wanda Sykes) и вас като Fatemaker, трябва да изследвате Tiny Tina's Wonderlands и да се изправите срещу Dragon Lord (Will Arnett). По отношение на настройката, играта не се различава много от заглавията на Borderlands, въпреки че е забележимо, че добре известни холивудски звезди са били призовани да допълнят актьорския състав.

Това се чува ясно по време на безбройните основни и странични мисии, които предприемате с персонализирания си герой. Коментарът на комиците Самбърг и Сайкс непрекъснато идва през високоговорителите (или вашите слушалки) и шегите и вицовете летят около ушите ви. Този хумор често уцелва целта, но понякога пропуска целта. Има смисъл, разглеждането на хумора до голяма степен зависи от вашия вкус.

За щастие, хуморът в Wonderlands е малко по-малко скучен и не е толкова дебел, колкото в Borderlands 3. Фактът, че Claptrap не бърбори непрекъснато с ушите ви на виртуалната ви глава, също помага много. Освен това хуморът на Tiny Tina's Wonderlands също идва от хаотичната сила, наречена Tiny Tina. Малкият Dungeon Master не се страхува да преобърне напълно игралното поле или да направи въображаемата обстановка още по-луда.

Image
Image

Магически чудеса

Следователно обстановката веднага е връхната точка на Tiny Tina's Wonderlands. Gearbox Software вече доказа, че знае как да направи средата приятна и разнообразна и това се подчертава още веднъж в настройката, подобна на Dungeons & Dragons. Грандиозни средновековни замъци се редуват с тъмни гори и врагове гъмжат навсякъде.

Идват във всякакви форми и размери и играта блести и тук. Дизайнът на някои нови врагове е завладяващ, като акули, които могат да плуват под земята като къртици и гъби, които се размножават, когато ги застреляте. Други врагове като скелетите, гоблините и драконите, от друга страна, напомнят за класическата фентъзи среда и знаят как да ви привлекат в света.

Графично, Wonderlands не е най-красивият на майка ми, но това е свързано главно със стила на изкуството. Художественият стил с клетъчни нюанси, който характеризира серията Borderlands, също е използван за Wonderlands. Играта не е много по-различна от Borderlands 3, когато става дума за графично великолепие, въпреки че това не притеснява за момент. В крайна сметка самите Страни на чудесата знаят как да очароват толкова добре.

Image
Image

Ненужно разсейване

Не може да се отрече, че Tiny Tina's Wonderlands има много общо с Borderlands, но това не означава, че няма нищо ново в Wonderlands. Скоростната кутия хвърля някои нови елементи към стената и вижда какво залепва. Един от тези елементи е Overworld и това е допълнението, което е най-малкото.

The Overworld очевидно е базиран на класическите надземни светове, които познаваме от JRPG като Final Fantasy 7 или Ni No Kuni: Wrath of the White Witch. Въпреки това работи по-малко добре в серии, играни като FPS. Надземният свят на Tiny Tina's Wonderlands е пълен с врагове, които се появяват от нищото, след което се озовавате в малка арена и трябва да победите всички врагове.

Проблемът е, че тези арени не се различават достатъчно и напълно отнемат темпото от играта. Изпомпвате безброй врагове, пълни с олово в Tiny Tina's Wonderlands и не се нуждаете от произволни битки в Overworld за това. Всъщност винаги искате да излезете от Надземния свят възможно най-бързо, за да откриете следващата област, а това не е намерението, защото Надземният свят е пълен с готини, малки мисии и тайни за откриване.

Смесване с магия (и компилации)

За щастие, Overwold не е единственият нов елемент в Tiny Tina's Wonderlands. Магията също е въведена като заместител на гранатите, докато вашият Skill Move вече също се основава повече на магия. Тези магически заклинания, които заместват гранатите, се оказват златен ход.

Заклинанията са много гъвкави, защото можете да преследвате врагове или защото могат да се използват многократно. Всяко заклинание има различен тип ефект, което ви позволява да приспособите заклинанията добре към вашия стил на игра. Ако трескаво тичате наоколо, опитвайки се хаотично да стреляте по врагове, заклинание за лов на врагове ще пасне идеално на вашата конструкция.

Gearbox съзнателно избира това, защото в Tiny Tina's Wonderlands изграждането на собствен характер е по-важно от всякога. Например, можете напълно да персонализирате външния вид (така че да можете да се насладите на собственото си творение в Надземния свят) и има много повече опции за това как да накарате героя си да се почувства благодарение на Multi-Class системата.

Избирайки два класа, имате два пъти повече умения, от които да избирате за надграждане, което ви дава по-добра представа за определени аспекти на играта. Например, можете да зададете вашата компилация на поддържаща роля, ако изберете два класа, които имат спътник, но можете също така да направите комбинация от убиец, който нанася много щети от критични удари. Заедно с приятелите си можете да създадете екип от замислени създатели на съдби чрез онлайн (или локален) кооператив, за да доминирате в Страните на чудесата.

Преглед на Tiny Tina's Wonderlands - хипнотизиращо забавление

Може да е ясно, че Tiny Tina's Wonderlands е в много отношения подобен на Borderlands 3, но това със сигурност не трябва да е нещо лошо. Благодарение на много хумор, който пада по-добре, отколкото в заглавието от 2019 г., и с готина обстановка, Tiny Tina's Wonderlands е много успешно приключение. Това просто не означава, че играта е хит навсякъде.

  • Поръчайте предварително Tiny Tina's Wonderlands тук на bol.com!

Например, Overworld е голяма липса, където всъщност искате да се разхождате възможно най-малко. От друга страна, добавянето на магия и системата Multi-Class е много хубаво, за да настроите собствения си герой повече към вашия собствен стил на игра. Добавете към това отличната игра с оръжие и магическата обстановка и имате страхотна игра, която да изпълните сами или с приятелите си.

Плюсовете и минусите

  • Страните на чудесата като обстановка
  • Добър (гласове) актьорски състав
  • Готини нови врагове
  • Многокласова система
  • Gunplay остава вкусна
  • Графично неефектно
  • Overworld пропуска целта

Популярна тема