Mafia Definitive Edition носи класика за 2020 г

Съдържание:

Mafia Definitive Edition носи класика за 2020 г
Mafia Definitive Edition носи класика за 2020 г
Anonim

Още от самото начало е ясно, че Mafia Definitive Edition не е обикновен ремастър. Разработчикът Hangar 13 е изградил играта от нулата и веднага я показва през изглед от птичи поглед на Lost Heaven - измислен град, базиран на Чикаго. Градът и героите изглеждат елегантни, а сградите, модата и класическите коли веднага ви карат да се почувствате като в 30-те години на миналия век.

Мафийските ентусиасти вероятно ще забележат, че оригиналните сцени и мисии са леко модифицирани от разработчика. В началната сцена, например, виждаме детектив Норман да влиза в порутен бар, за да се срещне с главния герой Томи Анджело и да си поръча евтино кафе. В оригинала беше Томи, който влизаше в бара и предаваше поръчката си на сервитьорката. Малки детайли, които показват, че почти нищо не е копирано директно от оригинала.

Image
Image

Известна история, нови актьори

Но не се притеснявайте, Hangar 13 остана възможно най-верен на силната история. Така че не отнема много време преди играчът да бъде хвърлен в миналото, за да изпита как Томи се сблъсква с гангстерите Паули и Сам и скоро сам става член на семейство Салиери.

Докато се придържате към устните на колоритните герои, улавянето на движението на лицата незабавно хваща окото, карайки всяко едно да оживява. Очевидно това е малко трудно да се направи с актьорски състав от озвучаващи актьори отпреди 18 години, така че Hangar 13 е наел нова група от талантливи актьори, които са дали гласовете си на героите. Въпреки че трябва да признаем, че не сме големи фенове на новата версия на Pauli, която изглежда много по-плашеща в оригинала.

Image
Image

Геймплей през 2020 г

Най-голямата промяна от оригинала очевидно е геймплеят. Всеки, който е играл Mafia III, незабавно ще се почувства комфортно с контролите, когато става въпрос за разкъсване по улиците с ретро автомобил или стрелба с пистолет или пушка в престрелки.

Все пак разработчикът изглежда е взел предвид ограниченията, пред които е изправен Томи в оригиналната Mafia. Например, не е толкова лесно да правите целеви удари в главата на голямо разстояние, оръжията имат значително по-голям откат в сравнение с Mafia III и ще трябва да бъдете доста пестеливи с наличните боеприпаси. Въпреки че понякога е изкушаващо да стреляте по група врагове, сякаш са Сони Корлеоне от „Кръстникът“, по-разумно е да натискате спусъка умерено.

Image
Image

Линейна игра във версия с отворен свят

Въпреки че Mafia Definitive Edition е почти задължително за феновете на оригинала, разбира се, много нови играчи също ще влязат в контакт с играта. За тази група може да има известно объркване, когато става дума за това каква точно игра е Mafia.

С голям град и безброй колекционерски предмети за събиране, Mafia Definitive Edition изглежда като учебникарски пример за игра с отворен свят. Това не е съвсем вярно, защото на практика заглавието е толкова линейно, колкото може да бъде една игра. Ще бъдете хвърлени от кътсцена в мисия и след това ще ви бъде дадена друга част от историята, без практически никаква възможност да изследвате Lost Heaven на спокойствие.

Не че това е лошо нещо, защото получавате достатъчно от града по време на самите мисии и историята е далеч номер едно в Mafia Definitive Edition. Освен това, защото като играч знаете какво ще се случи в бъдеще поради структурата на историята - с множество ретроспекции и флашфоруърди - никога не изпитвате нужда да правите нещо, освен да се потопите в следващата мисия.

Беше голямо разочарование за нас, когато стигнахме до края на компилацията за визуализация. Нямаме търпение да завършим историята на Томи през септември и да открием всички промени между оригинала и римейка.

Популярна тема